Van der Velden stopt als waarnemend burgemeester in Hoeksche Waard

Gepubliceerd op 13 maart 2019Burgemeester Peter van der Velden heeft aan Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, te kennen gegeven om gezondheidsredenen per 1 april 2019 het ambt van waarnemend burgemeester in de Hoeksche Waard te zullen neerleggen.

De commissaris zal na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Hoeksche Waard een nieuwe waarnemend burgemeester benoemen. Van der Velden is sinds 1 januari 2019 waarnemend burgemeester in de gemeente Hoeksche Waard. De burgemeestersvacature was ontstaan vanwege de herindeling van de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen. De nieuwe waarnemend burgemeester zal aanblijven tot het aantreden van een kroonbenoemde burgemeester. In de tweede helft van 2019 zal de procedure daarvoor van start gaan.

In een verklaring laat Van der Velden weten met “pijn in het hart” zijn functie te moeten neerleggen: “De reden van deze zeer moeilijke beslissing is dat de intensieve werkzaamheden van het burgemeesterschap negatieve impact hebben op de regulatie van mijn diabetes. Ik kan deze signalen niet langer negeren voor mijn gezondheid in de toekomst. Daarom ben ik genoodzaakt dit besluit te nemen.”


Volg @zuid_holland op Twitter