Dirk van der Borg waarnemend burgemeester Sliedrecht

Gepubliceerd op 18 maart 2020Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 31 maart 2020 Dirk van der Borg tot waarnemend burgemeester van de gemeente Sliedrecht. Van der Borg is 64 jaar, woont in Molenlanden en is lid van het CDA.

Op 18 februari 2020 werd bekend dat huidig burgemeester van de gemeente Sliedrecht, Bram van Hemmen, per 31 maart 2020 de nieuwe burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard wordt. Na overleg met een vertegenwoordiging van de Sliedrechtse gemeenteraad over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris van de Koning de heer Van der Borg voorgesteld als waarnemend burgemeester. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in deze voordracht. De commissaris gaat in overleg met de fractievoorzitters afspraken maken over de procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester.

Van der Borg beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Hij was van januari 2019 tot januari 2020 waarnemend burgemeester van Molenlanden. Van 2013 tot 2019 was hij burgemeester van Molenwaard. Daarvoor was hij burgemeester van de gemeente Graafstroom en waarnemend burgemeester van de gemeente Molenwaard, waarin Graafstroom in 2013 werd opgenomen.


Afbeelding Dirk van der Borg

Meer informatie