Eerste Tiny Forest van Zuid-Holland in Schiedam

Gepubliceerd op 19 maart 2020In Schiedam ligt sinds gisteren het eerste Tiny Forest van Zuid-Holland. IVN plantte het minibosje samen met de hovenier in de wijk ‘t Groenoordje. Deze Tiny Forest is de eerste van 48 Tiny Forests die de komende 3 jaar worden aangeplant in Zuid-Holland. Ook interesse? Meld uw gemeente aan via IVN.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus werd het bos helaas zonder leerlingen, buurtbewoners en ander publiek geopend. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid bos met 30 tot 40 soorten inheemse bomen. Goed voor insecten en kleine zoogdieren om van te genieten en ook kinderen in de buurt, die het bos mede beschermen en verzorgen.

Gedeputeerde Anne Koning over het nieuwe minibos: “Groen is belangrijk, juist op plekken vlak bij waar je woont. Ik ben dan ook trots dat we met dit eerste Tiny Forest in Zuid-Holland de natuur dichter bij onze inwoners kunnen brengen. Ik wens alle Tiny Forest Rangers veel succes en plezier. Zij planten het bos, beheren het bos, gaan op onderzoek uit en vertellen familie, klasgenootjes en buurtbewoners over het bos. Een belangrijke taak. Samen maken we Zuid-Holland elke dag beter.”

Oproep Zuid-Holland: meld u aan als Tiny Forest partnergemeente!

Samen met 16 partnergemeenten plant IVN de komende 3 jaar 48 Tiny Forests in heel Zuid-Holland, mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland. Iedere partnergemeente legt (minimaal) 3 Tiny Forests aan in de komende 3 jaar (2020-2023). Het aantal minibossen in de provincie groeit daardoor tot meer dan 60 in totaal.

Heeft u als gemeente of inwoner ook interesse om een aantal Tiny Forests te planten? Meld uw gemeente aan als partnergemeente via IVN. De deadline voor aanmelden voor de tweede tranche is 19 april 2020, en voor de derde tranche is dat 24 januari 2021.