N470 innovatie: Slimme Verkeerslichten

Gepubliceerd op 5 maart 2020Alle verkeerslichten op de N470 zijn 'slim' gemaakt. Ze zijn voorzien van een nieuwe technologie, die de doorstroom van het verkeer verbetert.

Slimme verkeerslichten, ook wel i-VRI (intelligente Verkeersregelinstallaties), communiceren met elkaar en met navigatie-apps van weggebruikers. De verkeerslichten kunnen bijvoorbeeld aan elkaar doorgeven hoeveel verkeer er aan komt en daar de groentijden op aanpassen. Weggebruikers kunnen in hun navigatie-app zien of het verkeerslicht waar ze op af rijden op rood of groen staat en voor hoe lang.

Deze innovatie draagt bij aan een betere bereikbaarheid en doorstroming en biedt in de toekomst nog meer innovatie mogelijkheden. Uiteindelijk zullen alle ‘gewone’ verkeerslichten in de provincie vervangen worden door slimme verkeerslichten.

Boskalis test deze maand de nieuwe, slimme verkeerslichten op N470 tussen Delft en Zoetermeer.

Van 2 maart tot en met 19 maart wordt per kruispunt getest op de N470. Verkeer bij het betreffende kruispunt wordt teruggebracht naar 1 rijbaan (afslaan op de kruispunten blijft mogelijk). En in sommige gevallen gelden korte verkeersstops.

De afgelopen periode werd gewerkt aan Kruising Voorhofdreef in Delft. Daardoor gold een tijdelijke situatie voor de rijbanen. Dit zal, tegelijk met de tests van de verkeerslichten, worden ingericht naar de definitieve situatie.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden aan de N470, download dan de BouwApp op uw telefoon. Hier vindt u actuele informatie over het project, de werkzaamheden en omleidingen.


Meer informatie

Bekijk de video Slimme verkeerslichten N470.

Op pagina N470 Geeft Energie vindt u een uitgebreide lijst met veel gestelde vragen en antwoorden.