RijnlandRoute verzamelt veiligheidsbrillen en vuurwerkbrillen voor zorgmedewerkers

Gepubliceerd op 23 maart 2020De medewerkers van het informatiecentrum van de RijnlandRoute doneren 100 brillen en zijn in samenwerking met Rijkswaterstaat een inzamelingsactie gestart om veiligheids- en vuurwerkbrillen te verzamelen. De brillen gaan naar het Rode Kruis. Zij verzamelen tussen 23 en 28 maart zoveel mogelijk brillen. Het Rode Kruis reinigt en sorteert de brillen en zorgt voor verzending naar zorginstellingen in Nederland. Met de brillen kunnen zorgmedewerkers betere en veiligere zorg bieden aan coronapatiënten.

Nieuwe en gebruikte brillen snel nodig

Alle veiligheids- en vuurwerkbrillen zijn welkom, nieuwe én gebruikte. U kunt vanaf nu uw bril(len) afgeven; ze zijn namelijk snel nodig. De eerste zending van 100 brillen gaat dinsdag 24 maart al naar het Rode Kruis, de tweede zending wordt op vrijdag 27 maart a.s. gebracht. De actie eindigt op zaterdag 28 maart om 17.00 uur. Wij hopen zoveel mogelijk brillen te verzamelen.

Hoe kunt u helpen?

Bent u een particuliere klusser en heeft u nog een veiligheids- of vuurwerkbril liggen? Wij vragen u om voor donderdag 26 maart 12.00 uur uw bril(len) langs te brengen. U kunt ze deponeren bij het informatiecentrum RijnlandRoute, Rietpolderweg 19 te Leidschendam. Bij de ingang langs de Rietpolderweg staat een container waar u de bril in kunt stoppen. Houd u hierbij wel rekening met een veilige afstand van 1 ½ meter tot andere mensen die brillen doneren? De medewerkers van de RijnlandRoute brengen de brillen vervolgens naar het Rode Kruis. Voor een routebeschrijving ga naar: www.rijnlandroute.nl/informatiecentrum.

Grote aantallen

Heeft u meer dan 50 brillen beschikbaar? Dan verzoeken wij u om contact op te nemen met Cynthia Verloop, via: informatiecentrum@rijnlandroute.nl om te bespreken hoe deze brillen het beste bij het Rode Kruis kunnen komen.


De inleverbak langs de Rietpolderweg.