Zandmotorrun 2020 gaat niet door

Gepubliceerd op 19 maart 2020De Zandmotorrun kan dit jaar helaas niet doorgaan. De hardloopwedstrijd voor het goede doel, over het strand tussen Den Haag en Monster, zou plaatsvinden op zondag 19 april. Vanwege de noodzakelijke beperkingen vanwege de aanpak van het coronavirus lukt dat echter niet.

De Zandmotorrun wordt belangeloos georganiseerd door de provincie Zuid-Holland en 2 Roparun-hardloopteams: het team van de provincie (208) en de Mad-Runners (209). Tijdens de Zandmotorrun staat de beleving en niet de snelheid centraal. Uniek is het tijdelijke karakter van het evenement; over een aantal jaar zal de kunstmatige zandplaat de ‘Zandmotor’ volledig zijn opgegaan in de kust en niet meer zichtbaar zijn. De opbrengst van de Zandmotorrun komt volledig ten goede aan de Roparun; een groot hardloopevenement dat geld ophaalt voor de zorg voor kankerpatiënten en hun naasten.

De organisatoren van de Zandmotorrun merkten dat er veel vragen waren over de eventuele gezondheidsrisico’s. Ook bleef het aantal aanmeldingen sterk achter bij andere jaren. Het was daardoor niet mogelijk om het evenement op een veilige manier te organiseren, en met het best mogelijke resultaat voor iedereen. Daarbij komt dat we niet kunnen uitsluiten dat er ook op 19 april nog beperkingen zullen gelden in verband met het bestrijden van het virus.

Wie zich al had ingeschreven, ontvangt zijn of haar inschrijfgeld binnenkort terug op de bankrekening.

Het is de bedoeling dat er in 2021 gewoon weer een nieuwe editie van de Zandmotorrun plaatsvindt. Zodra er een datum bekend is, laten we dat via deze site weten.

Tip: wil je toch iets betekenen voor de Roparun en hun mooie en belangrijke doelstelling? Dat kan: https://www.roparun.nl/nl/steun-ons/doneren/.