Samenwerking voor meer innovatie binnen de overheid

Gepubliceerd op 21 mei 2019De provincie, het ministerie BZK, ministerie EZK en gemeente Den Haag gaan samenwerken binnen het Startup in Residence-programma. Hierbij gaan startups aan de slag met gezamenlijke vraagstukken, denk aan het woningtekort of circulaire economie. De samenwerking biedt startups meer ruimte om te experimenteren, tegelijk delen de overheden op deze manier kennis op het gebied van innovatie.

Samenwerking naar een hoger niveau

Het Startup in Residence(SiR) is een programma waarbij de overheid startups in huis haalt om na te denken over de opgaves van de toekomst. Diverse ministeries, provincies en gemeenten zijn al met het programma aan de slag om hun innovatiekracht te verhogen en startups meer kansen te bieden binnen de overheid.

De ministeries van BZK en EZK, gemeente Den Haag en de provincie willen deze samenwerking nu een stap verder brengen. Daarvoor ondertekenden vandaag Raymond Knops (Staatssecretaris BZK), Ronald Nomes (Algemeen Directeur Den Haag), Pieter Waasdorp (Directeur Ondernemerschap van EZK) en onze gedeputeerde (Economische zaken) Adri Bom-Lemstra een intentieverklaring. In deze intentie gaan overheden interbestuurlijke uitdagingen aan, die overstijgend zijn en dus van belang voor diverse overheden, om innovatieve projecten te versterken en versnellen.

Tweede SiR-programma

Bij de provincie is begin deze maand het tweede provinciale programma, met 10 nieuwe startups. Deze startups zijn geselecteerd uit een recordaantal van 160 aanmeldingen. De startups zijn actief op thema’s als verkeersveiligheid, fijnstof vrije wegen en biodiversiteit.


Volg @zuid_holland op Twitter