Zuid-Holland start viering 75 jaar vrijheid

Gepubliceerd op 21 mei 2019De provincie Zuid-Holland stimuleert, ondersteunt en initieert activiteiten om er een bijzonder feest van te maken. Vanaf 31 augustus 2019 kunnen organisaties voor hun activiteiten in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid subsidie aanvragen via de Subsidieregeling 75 jaar vrijheid. Zie ook de website www.zuid-holland.nl/75jaarvrijheid. Nu al is het mogelijk via de website een proefaanvraag te doen.

Ambassadeurs

Commissaris van de Koning Jaap Smit markeerde op 20 mei 2019 de start van het werk van een vijftal Zuid-Hollandse ambassadeurs van de vrijheid. Het zijn: Lennie Huizer (oud-burgemeester), Lianne van Kalken (gemeenteraadslid/wetenschappelijk docent), Koos Karssen (oud-burgemeester), Divano Dorder (ex-militair, jurist en adviseur) en Ard van der Steur (advocaat, voormalig lid Tweede Kamer en ex-minister). Deze ambassadeurs zijn inzetbaar bij activiteiten en bijeenkomsten in de provincie.

Bevrijdingsverhalen en digitale vrijheid

Het Erfgoedhuis Zuid-Holland brengt in opdracht van de provincie Zuid-Holland bijzondere, interessante en/of ontroerende verhalen over en rond de bevrijding van de provincie bijeen. In april 2020 volgt publicatie van deze Zuid-Hollandse verhalen, in druk en/of via een website.

Zuid-Holland besteedt in het kader van 75 jaar vrijheid speciale aandacht aan digitale vrijheid in de hedendaagse informatiemaatschappij, waarin alles en iedereen online is te vinden en privacy soms niet lijkt te tellen.

5 mei 2020

De officiële start van de viering van de Bevrijding, op 5 mei 2020, is in de provincie Zuid-Holland. De provincie is organisator en gastheer en werkt hierbij samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de gemeente Den Haag.


Van links naar rechts: Ard van der Steur, Koos Karssen, Jaap Smit, Lennie Huizer, Lianne van Kalken en Divano Dorder.

Volg @zuid_holland op Twitter