Provinciale dodenherdenking

Gepubliceerd op 4 mei 2020In de Statenzaal van het provinciehuis van Zuid-Holland is op 4 mei de provinciale dodenherdenking gehouden. De herdenking van de omgekomen Statenleden, gedeputeerden en provinciale ambtenaren is uitgezonden via de webcast van Provinciale Staten, omdat er, in verband met de coronarichtlijnen, geen publiek aanwezig kon zijn. De ceremonie is terug te zien via https://channel.royalcast.com/provinciezh/#!/provinciezh/20200504_1

Commissaris van de Koning Jaap Smit heeft een toespraak gehouden, waarna er 3 kransen zijn gelegd. Jaap Smit legde een krans namens het provinciebestuur, provinciesecretaris Hennie Koek namens het personeel en concerndirecteur Jan van Ginkel namens de gepensioneerde medewerkers. De kransen zijn gelegd bij het wandkleed, waarop de namen van de provinciale slachtoffers staan. Dit wandkleed is het eerste ‘monument’ dat ter ere van de gevallenen is gemaakt, nog voordat het huidige provinciehuis, met gedenksteen, in gebruik werd genomen. Na het leggen van de kransen klonk het signaal Taptoe en was er 2 minuten stilte. De herdenking werd afgesloten met het eerste couplet van het Wilhelmus.


Kransen bij Dodenherdenking 4 mei 2020

Toespraak bij de provinciale dodenherdenking

Lees de toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, bij de provinciale dodenherdenking, Den Haag, 4 mei 2020.