Uitreiking eerste voucher aan stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk

Gepubliceerd op 28 mei 2021


Op vrijdag 21 mei heeft Anne Koning, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, de eerste voucher uitgereikt aan de stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk. Dit officiële moment vond plaats bij de Hortus Populus, de gezamenlijke pluk- en oogsttuin bij het Limespad in Bodegraven.

Sociaal rond voedsel en gezondheid

Voorzitter Esther van den Bor van de Hortus Populus nam de voucher in ontvangst voor hun project ‘Sociaal rond voedsel en gezondheid’. Tussen mei en oktober organiseren zij open dagen, waarbij vrijwilligers de bezoekers vertellen over het gebruik van Romeinse-, keuken- en medicinale kruiden en hoe kruiden een ander, gezonder eetpatroon kunnen ondersteunen. In een heerlijke omgeving biedt dit project de kans om mensen bij elkaar te brengen en het draagt bij aan sociale integratie. Dit mooie doel trok de aandacht van gedeputeerde Anne Koning: “De vrijwilligers van de Hortus Populus leveren met dit initiatief niet alleen een belangrijke bijdrage aan een groen en recreatief Zuid-Holland: het is ook een prachtig sociaal initiatief, aangezien de vrijwilligers via het Wmo-loket bij de tuin zijn betrokken.”

ZelfDoen voor een b(l)oeiende sociale omgeving

Ook dit jaar heeft de provincie Zuid-Holland budget beschikbaar gesteld om wensprojecten van vrijwilligersgroepen en buurtinitiatieven in vervulling te laten gaan. De regeling is uitgevoerd door De Groene Motor. Het succes van de regeling ligt in de laagdrempeligheid van de regeling. Deze maakt dat vrijwilligersgroepen of buurtinitiatieven makkelijk een aanvraag kunnen indienen. Bij deze ronde lag de nadruk op de sociale impact op de groene omgeving. Helaas kunnen er deze voucherronde geen aanvragen meer worden ingediend. Mocht jouw groene vrijwilligersgroep of buurtinitiatief groene project ideeën hebben, houd dan vooral het platform www.zelfdoeninzh.nl in de gaten. Hier worden nieuwe voucherregelingen op bekend gemaakt.