Leren met je handen: Zuid-Holland zoekt jonge restauratieprofessionals

Gepubliceerd op 30 november 2018Per 1 december kan weer subsidie aangevraagd worden voor restauratie en herbestemming van rijksmonumenten. Met de subsidieregeling wil de provincie, naast stimulering van blijvende investeringen in en herbestemming van rijksmonumenten, ook werkgelegenheid en vakmanschap in de restauratiemarkt bevorderen. Voor de toekomst zijn veel nieuwe vakmensen nodig die het prachtige restauratievak beheersen.

Leerling restaurateur

Daarom zijn wij op zoek naar jou! Ben jij die vakman of -vrouw die wil verkennen of het restauratievak in de bouw iets voor jou is? Wil jij ook jouw skills gaan gebruiken om bijvoorbeeld mooie oude stadspanden, molens of landhuizen weer in hun oude glorie te herstellen? Restauratie Opleidingsprojecten, afdeling Zuid-West (ROP) is ook in Zuid-Holland op zoek naar mensen die in de praktijk het vak willen leren. Leren met je handen noemen ze dat. Jonge bouwvakkers krijgen de kans om het vak van ervaren collega’s te leren. ROP Nederland organiseert opleidingsplaatsen op projecten in heel de provincie. Neem contact op met ROP: .

Subsidie aanvragen

Om onze Zuid-Hollandse monumenten een mooie toekomst te geven en deze enthousiaste restaurateurs een kans te bieden een langgekoesterd ambacht te leren, nodigen wij monumenteigenaren en initiatiefnemers uit subsidie aan te vragen. Voor 2019 is ruim €3,3 miljoen aan subsidiegelden beschikbaar voor restauratie en herbestemming van rijksmonumenten. Binnen ‘herbestemming’ kan ook subsidie worden aangevraagd voor maatregelen die bedoeld zijn ter verbetering van de toegankelijkheid en duurzaamheid van het rijksmonument.

Van 1 december 2018 tot 1 maart 2019 kunnen subsidieaanvragen voor restauratie en herbestemming van rijksmonumenten worden ingediend. Binnen de paragraaf ‘herbestemming’ kan ook subsidie worden aangevraagd voor maatregelen ter verbetering van de toegankelijkheid en duurzaamheid van het rijksmonument.

Erfgoed maakt de omgeving mooier en vertelt veel over de woonomgeving en over onze historie. De provincie Zuid-Holland beschermt haar erfgoed en zorgt zo dat dit benutbaar en beleefbaar wordt voor een groot publiek.


Volg @zuid_holland op Twitter