N444 tussen A44 en Nagelbrug officieel geopend

Gepubliceerd op 9 november 2018De N444 tussen de A44 en de Nagelburg in Voorhout is vandaag officieel geopend door gedeputeerde Floor Vermeulen.

De afgelopen jaren heeft de provincie Zuid-Holland gewerkt aan het verbeteren van de verkeersdoorstroming en -veiligheid tussen Voorhout, Noordwijk en de A44. Onlangs zijn de weg en het fietspad tussen Voorhout en de A44 verlegd. Daarnaast is de weg verbreed.

In het bijzijn van Arno van Kempen, bestuurder van Holland Rijnland, gaf gedeputeerde Vermeulen het nieuwe naambord van de Nagelbrug aan wethouder Bas Brekelmans van gemeente Teylingen. Dit ter afronding van de werkzaamheden. Floor Vermeulen, gedeputeerde provincie Zuid-Holland: “We zijn heel blij dat deze mijlpaal bereikt is. Het verleggen en verbreden van de N444 tussen Voorhout en de A44 zorgt voor een veiligere situatie voor fietsers en automobilisten. Het fietspad ligt nu verder van de rijbaan af, en is er een geleiderail geplaatst tussen de N444 en het water. Deze werkzaamheden, en de eerdere aanleg van de turborotonde bij de Nagelbrug, zijn belangrijke verbeteringen voor de verkeersveiligheid én een goede verkeersdoorstroming tussen de A44 en Noordwijk.”

De komende jaren wordt gewerkt aan de verdere verbetering van de bereikbaarheid: De Noordelijke randweg Voorhout wordt naar verwachting in 2021 aangesloten op de N444. Het weggedeelte tussen Voorhout (KTS) en Noordwijk (kruising N206) wordt in 2022 aangepakt.

Verbeterde verkeersdoorstroming

In 2015 startte het project met een informatiebijeenkomst in het bestuurscentrum van gemeente Teylingen. Sinds het in gebruik nemen van de turborotonde bij de Nagelbrug, is de verkeersdoorstroming tussen Noordwijk, Voorhout en de A44 aanzienlijk verbeterd. De fietsers- en voetgangersonderdoorgang is geopend in mei 2017, de turborotonde in oktober 2017. Daarnaast is het weggedeelte tussen Teylingen College KTS en de N206 bij Noordwijk opnieuw geasfalteerd en de oversteek naar de Leidsevaart voorzien van een middenberm.

Het project is mede tot stand gekomen met een bijdrage van Holland Rijnland en in goede samenwerking afgerond met onder andere de gemeente Teylingen.


Overhandiging naambord nagelbrug

Gedeputeerde Vermeulen overhandigt het nieuwe naambord van de Nagelbrug aan wethouder Bas Brekelmans van gemeente Teylingen, ter markering van de opening van de N444

Volg @zuid_holland op Twitter