Provincie Zuid-Holland en gemeente Dordrecht zetten deelfietsen van Nextbike door

Gepubliceerd op 2 november 2018Na een pilotjaar hebben provincie Zuid-Holland en gemeente Dordrecht afgesproken om de door te gaan met de deelfietsen van Nextbike en het aantal uit te breiden.

Gedeputeerde Floor Vermeulen (Verkeer en Vervoer): “Als provincie willen we zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk en comfortabel  openbaar vervoer aanbieden. Hierbij hoort ook de mogelijkheid om gemakkelijk, sportief en gezond naar de bushaltes en stations te komen.”

Uitbreiding deelfietsen Dordrecht

In december 2017 is in Dordrecht een proef met deelfietsen gestart. Deze proef wordt met 2 jaar verlengd. De initiatiefnemers provincie Zuid-Holland en de gemeente Dordrecht hebben met Qbuzz afgesproken het aantal Nextbike plaatsen uit te breiden. Per 9 december 2018 neemt Qbuzz het openbaar vervoer in Dordrecht over van Arriva.

Pilot deelfietsen Dordrecht

De pilot met deelfietsen in Dordrecht is ingestoken om met een aantal fietsstations te leren wat deze nieuwe vorm van mobiliteit betekent voor de stad en betekent als aanvulling op het bestaande regionale openbaar vervoersysteem.

Groei deelfietsen

Het gebruik van de deelfietsen in Dordrecht vertoont een stijgende lijn. De gemeente Dordrecht, de provincie Zuid-Holland en de vervoerders zien voldoende groeikansen om de proef te verlengen. In de verlengingsperiode van de proef zal Qbuzz focussen op het stimuleren van zakelijk gebruik en woon-werkverkeer en het huidige toeristisch /recreatieve verkeer verder te laten groeien. De eerste start is gemaakt door een Nextbike halte bij het stadskantoor te openen zodat ook voor ambtenaren van de gemeente een aantrekkelijk alternatief ontstaat van P+R naar werk en van station naar werk.

Deelfiets betalen met iDEAL

Daarnaast wordt betalen met iDEAL mogelijk gemaakt; hiermee wordt een belangrijke drempel (alleen betalen met creditcard) weggenomen. Door het toevoegen van elektrische fietsen en een aantal nieuwe halteplaatsen is de verwachting dat de aantrekkelijkheid van het systeem verder toeneemt.

Haltes Nextbike

De huidige haltes van Nextbike in Dordrecht zijn Dordrecht Centraal Station, P+R Energiehuis, P+R Weeskinderdijk, De Merwedekade (Waterbus) en Grevelingenweg/Baanhoek. Het aantal locaties in de regio wordt uitgebreid, de extra locaties worden binnenkort definitief bekend gemaakt


Volg @zuid_holland op Twitter