Start nieuwe aanbesteding Waterbus definitief

Gepubliceerd op 29 november 2019De provincie Zuid-Holland heeft de aanbesteding voor de Waterbus Rotterdam - Drechtsteden donderdagmiddag definitief opnieuw gestart. De Statenleden gingen akkoord met de plannen van Gedeputeerde Jeannette Baljeu. Dit nadat op hun verzoek enkele wijzigingen in het Programma van Eisen van het PoW (Personenvervoer over Water Rotterdam – Drechtsteden) werden aangebracht.

Informatie evenementen

Zo mag informatie over grote evenementen binnen het Vervoersgebied omgeroepen worden, bijvoorbeeld over het evenement ‘Dordt in Stoom’ en moet de vervoerder vooraf tijdig en duidelijk aangeven of reizigers wel of niet hun fiets mogen meenemen tijdens grote evenementen. Daarnaast is gevraagd om tot duidelijke en eenduidige bewegwijzering te komen bij de haltes. Voor het overige bleef het voorstel van Gedeputeerde Staten ongewijzigd.

Verbinding met Sliedrecht

Helaas is door onvoldoende vraag de verbinding met Sliedrecht als harde eis vervallen, maar wordt er in de aanbesteding wel positieve waardering gegeven als een vervoerder deze alsnog aanbiedt. Ook komt er flexibiliteit om in de toekomst bij groei van de vervoersvraag deze verbinding weer toe te voegen of eventueel bedrijfsvervoer toe te staan. Op de hoofdverbinding Rotterdam-Dordrecht wordt door een langere toegestane maximale vaartijd aan inschrijvende vervoerders ruimte gegeven om eventuele nieuwe haltes efficiënter in te kunnen voegen. Ook is de inzet om in 2030 met volledig schone schepen te varen overeind gebleven.

Gedeputeerde Jeannette Baljeu: “Ik ben blij met de nieuwe aanbesteding en de steun van de Statenleden hiervoor. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat de Waterbus een goede toekomst voor de boeg heeft.”

Het nieuwe contract gaat op 1 januari 2022 van start.


Volg @zuid_holland op Twitter