Meer fietsparkeerplekken bij Leiden Lammenschans - Reacties

Gepubliceerd op 18 november 2020


Ook bij Leiden Lammenschans gaan we het aantal fietsparkeerplekken uitbreiden: het aantal plaatsen wordt bijna verdubbeld naar 1500. Zo wordt het nog aantrekkelijker om voor je reis te kiezen voor de combinatie fiets en openbaar vervoer. Bewoners en reizigers mogen hun mening geven over het ontwerp.

Het is bij station Leiden Lammenschans altijd zoeken naar een vrij plekje om je fiets te parkeren. Daarom gaat ProRail, samen met gemeente Leiden en de provincie Zuid-Holland, het aantal fietsparkeerplekken bijna verdubbelen naar 1500 plekken. Samen met de stallingsruimte in de overdekte stalling geeft dit meer dan voldoende capaciteit voor de toekomst, wat aansluit bij de prognoses voor de reizigersgroei in het jaar 2030.

Reizigers en bewoners denken mee

Nu het voorlopige ontwerp van de nieuwe fietsenstalling klaar is, kunnen reizigers en bewoners er hun mening over geven. Zij weten immers als geen ander hoe de fietsenstalling gebruikt wordt. Mensen kunnen bijvoorbeeld hun ervaringen delen of ideeën geven over de detailinrichting, zoals de aankleding van het plein in de vorm van meubilair, de gewenste informatievoorziening, of bijvoorbeeld een voorkeur voor bepaalde planten in de groenstroken.

Tot en met 10 december kunnen mensen meedenken via doemee.leiden.nl.