Innovatief Zuid-Holland. The next level.

Gepubliceerd op 9 november 2020


Update! Het festival van de toekomst wordt helaas verplaatst. Wil jij wel op de hoogte blijven van het programma en de nieuwe datum? Meld je dan hier aan. Meer informatie over het verplaatsen van Festival van de Toekomst vind je hier.

Ondernemers, kunstenaars, wetenschappers en beleidsmakers, gaan op 11 februari 2021 samen aan de slag met nieuwe innovatieve oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen. Op die datum organiseert de provincie Zuid-Holland namelijk een nieuwe editie van het Festival van de Toekomst.

Daar staan we dan plots. Op de drempel van een heel nieuw tijdperk. De pandemie dwingt ons te breken met het oude en vertrouwde verleden. En hier in Zuid-Holland zijn we, als drukbevolkte regio, extra kwetsbaar voor dit soort veranderingen. Daarom willen we samen met andere toekomstmakers die volgende stap zetten en Zuid-Holland elke dag beter maken, zodat Zuid-Holland een aantrekkelijke plek blijft om ook in dit nieuwe tijdperk gezond en gelukkig te kunnen leven.

Samen toekomst maken

Als corona iets heeft laten zien, is dat we de toekomst niet altijd in de hand hebben. Toch weerhoudt ons dat er niet van om op donderdagmiddag 11 februari 2021 een nieuwe editie van Festival van de Toekomst te organiseren.  Sterker nog, wij geloven dat het Festival van de Toekomst nu relevanter is dan ooit. Alles wat we ondernemen tijdens het festival, gebeurt vanuit 3 invalshoeken: Leading in technology; Made in Zuid-Holland en Gelukkig, Gezond & Leefbaar. Passend bij deze tijd, vindt het festival dit keer volledig online plaats.

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (Economie en Innovatie): “Als drukbevolkte provincie staan we voor flink wat opgaven. We hebben woningen nodig, liefst op een duurzame manier gebouwd, in een omgeving die gezond is. We zoeken naar nieuwe manieren van vervoer, en gaan voor schone energie. Gelukkig vind je hier in Zuid-Holland alle topsectoren, waar we innovaties kunnen testen en toepassen. Waarbij samenwerken het sleutelwoord is. Dat gebeurt ook al volop, en als provincie ondersteunen we daarbij graag. Ik zie uit naar het festival waar we nieuwe stappen zullen zetten in deze samenwerking. Dan ontstaat échte innovatie.”

Op de hoogte blijven?

Vanaf december kun je je aanmelden voor dit festival. Wil jij op de hoogte blijven van het festival? En in december een uitnodiging ontvangen? Stuur dan een mailtje naar festivalvandetoekomst@pzh.nl met jouw contactgegevens (naam en mailadres).