Laatste deel fietspad tussen Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp gereed

Gepubliceerd op 5 november 2020


Een nieuw fietspad tussen Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp biedt reizigers de keus: neem ik de N470, de A12, of pak ik toch de fiets? Het laatste deel van het fietspad, tussen de Pieter Bregmanlaan in Pijnacker-Nootdorp en de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs, is namelijk onlangs opengesteld voor fietsers.

Er wordt veel gereisd tussen Zoetermeer en Delft, waardoor het in de tussengelegen gemeente Pijnacker-Nootdorp soms erg druk is. Om de drukke A12 te ontlasten, legde de provincie hier eerder al de N470 aan. Om reizigers meer keuzevrijheid te bieden, is er ook een nieuw fietspad aangelegd tussen de kernen van Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp, de F228. Het laatste deel, tussen de Pieter Bregmanlaan in Pijnacker-Nootdorp en de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs, is onlangs opengesteld voor fietsers.

Fietsen is goed voor gezondheid en milieu

De provincie Zuid-Holland vindt het belangrijk dat reizigers kunnen kiezen voor het vervoersmiddel dat het beste bij hun reis past. En de fiets is natuurlijk een heel interessante keuze; goed voor de gezondheid en het milieu, en het draagt ook nog eens bij aan de bereikbaarheid van de provincie. Zeker in een druk gebied als tussen Zoetermeer en Delft, is dat heel belangrijk.

De F228 verbindt de centra van Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp. De bestaande autoroutes tussen Zoetermeer en Pijnacker lopen door landelijke gebieden en over de A12 en de N470. De F228 kan helpen de belasting met autoverkeer op deze routes te verminderen. Bovendien is de fietsroute een prettig alternatief: het is een mooie binnendoorweg.

Dit fietspad maakt deel uit van regionale fietsroutes van het Stadsgewest Haaglanden en de Stadsregio Rotterdam. De aanleg van het fietspad wordt mede mogelijk gemaakt door het Rijk, de MRDH en provincie Zuid-Holland.