Provincie Zuid-Holland trekt €7,3 miljoen uit voor aanleg Noordelijke Randweg Voorhout

Gepubliceerd op 25 november 2020


De provincie Zuid-Holland draagt €7,3 miljoen bij aan de aanleg van de Noordelijke Randweg Voorhout. De weg wordt een belangrijke schakel in de Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) verbinding tussen Noordwijk en Schiphol, via Voorhout en Sassenheim.

De aanleg van de Noordelijke Randweg Voorhout kost in totaal zo'n 30 miljoen euro. Het gaat om kosten voor de aanleg van de weg zelf, de spooronderdoorgang, de nieuwe brug over de trekvaart en de aansluiting op de N44. Ook worden met het geld kosten betaald voor bijvoorbeeld onderzoek, ontwerp en de aankoop van grond.

Snel van A naar B

Als provincie vinden we het belangrijk dat iedereen snel, veilig en duurzaam van A naar B kan reizen. Daarom investeren we in alle vormen van vervoer, waaronder de bus. Het nog beter bereikbaar maken van Zuid-Holland is één van onze belangrijkste taken.

De Hoogwaardige Openbaar Vervoer (HOV) verbinding Noordwijk-Schiphol wordt gerealiseerd door 8 samenwerkende partijen. Provincie Zuid-Holland is bestuurlijk trekker en werkt samen met de provincie Noord-Holland, de gemeente Noordwijk, Lisse, Teylingen, Haarlemmermeer, het gemeentelijke samenwerkingsverband Holland-Rijnland en de Vervoerregio Amsterdam.

Al enkele jaren werken de partijen aan het verbeteren van de busverbinding tussen Noordwijk en Schiphol tot een HOV-busverbinding. Het doel is dat reizigers vanuit de verschillende OV-knooppunten snel en comfortabel naar hun bestemming kunnen reizen.

Investering in de regio

Ondanks de corona-crisis blijft de provincie investeren in het openbaar vervoer omdat dit belangrijk is voor een goede bereikbaarheid nu en in de toekomst. De investering in de aanleg van de noordelijke Randweg Voorhout maakt deel uit van de eerdere afspraken die gemaakt zijn over het verbeteren van de busverbinding tussen Noordwijk en Schiphol.

Naast de bereikbaarheid wordt er ook gewerkt aan een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt zodat de regio beter bestand is tegen economisch minder goede tijden.