Boeren welkom in provinciehuis Zuid-Holland, oog voor veiligheid

Gepubliceerd op 14 oktober 2019


De boeren in onze provincie en hun vertegenwoordigers van LTO hebben aangegeven dat zij maandag 14 oktober om 12:00 uur naar het provinciehuis in Den Haag komen omdat zij zich zorgen maken over de maatregelen die de provincies willen nemen in het stikstofdossier.

Wij willen als provinciebestuur laten weten dat zij welkom zijn en wij graag met een delegatie in gesprek gaan. Bij de ontvangst zijn commissaris van de Koning Jaap Smit, gedeputeerde Jeannette Baljeu (portefeuillehouder PAS-stikstofbeleid) en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (Landbouw) aanwezig.

Veiligheid bij provinciehuis

De provincie vraagt aan de boeren indien zij met tractoren komen oog te hebben voor de veiligheid in de omgeving. Het provinciehuis heeft niet veel toegangswegen. De weg Zuid-Hollandplein is een smalle, doodlopende straat en een belangrijke fietsroute voor scholieren. De veiligheid voor de fietsers en overig verkeer staat voorop.

Het binnenplein van het provinciehuis is niet te bereiken met tractoren. Dit is een garagedak en heeft niet voldoende draagkracht om tractoren te faciliteren. Om die reden heeft de provincie toegangspaden hier naartoe geblokkeerd. Dit is niet om de boeren niet te ontvangen maar om de veiligheid voor een ieder te garanderen. Het provinciehuis wordt verbouwd. Daardoor is het minder goed mogelijk om met een hele grote groep binnen te verblijven.

De ontvangst zal in principe buiten worden gehouden of met een kleine delegatie binnen. Er is warme koffie.