Coming Out Day provincie Zuid-Holland - Reageren

Gepubliceerd op 11 oktober 2019


Bij het provinciehuis in Den Haag wappert vandaag, 11 oktober, de regenboogvlag. Op deze internationale Coming Out Day, bekent de provincie Zuid-Holland kleur. Ook is vandaag de gevel van het provinciehuis verlicht in regenboogkleuren.

De provincie Zuid-Holland is sinds 2018 Regenboogprovincie, omdat ze het belangrijk vindt dat iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn en de vrijheid krijgt, voelt en neemt om zijn geaardheid te uiten. Daarom hesen gedeputeerde Willy de Zoete en provinciesecretaris Hennie Koek vanochtend samen de vlag.

Willy de Zoete: “De regenboog staat symbool voor gelijkheid van alle mensen." De regenboogvlag is het internationale symbool voor de vrijheid die iedereen zou moeten hebben om uit te komen voor zijn geaardheid.

Wereldwijd

Coming Out Day wordt internationaal gevierd op 11 oktober. Hiermee stimuleren overheden en organisaties wereldwijd lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI's) om openlijk voor hun geaardheid uit te komen. De regenboogvlag wordt sinds 2015 elk jaar op Coming Out Day bij het provinciehuis van Zuid-Holland gehesen.