In gesprek over OV met bewoners van Oud-Beijerland

Gepubliceerd op 29 oktober 2019Door steeds meer verkeer op de (snel-)wegen en grootschalig onderhoud aan de Heinenoordtunnel staat de bereikbaarheid tussen Rotterdam en Oud-Beijerland onder druk. Daarom hebben de provincie Zuid-Holland en de gemeente Hoeksche Waard de ambitie om hier R-net te introduceren: snel, frequent, betrouwbaar, aantrekkelijk en toegankelijk hoogwaardig openbaar vervoer. Op donderdag 31 oktober wordt met inwoners en organisaties nagedacht over mogelijke routes en haltes in en rond Oud-Beijerland.

Meedenken over hoogwaardig openbaar vervoer

Met hoogwaardig en aantrekkelijk openbaar vervoer willen de provincie en gemeente Hoeksche Waard reizigers een alternatief voor de auto bieden. Het doel van de meedenksessie is dan ook om de wensen, behoeften en ideeën over openbaar vervoer in Oud-Beijerland op te halen bij organisaties en inwoners uit Oud-Beijerland. Busvervoerder Connexxion en het reizigersoverleg ROCOV denken ook mee over de kansen in dit gebied. De gemeente en provincie zetten in op een verbeterde route en haltes met tenminste HOV-niveau, waarbij de ambitie R-net kwaliteit is.

Erik Rutten, projectleider HOV bij de provincie: “Wij vinden het belangrijk dat wij weten wat er speelt, waar inwoners of organisaties zich zorgen over maken. Dan kunnen we daar rekening mee houden bij het ontwerpen van verschillende busroutes. Het mooiste zou zijn als we een R-net busroute kunnen aanleggen tussen Rotterdam en Oud-Beijerland.”

Vervolg participatietraject

Na de meedenksessie gaat een ingenieursbureau aan de slag om diverse busroutes in kaart te brengen die voldoen aan de R-net richtlijnen. Deze varianten worden opnieuw voorgelegd aan organisaties en inwoners van Oud-Beijerland. De gemeenteraad zal haar voorkeur aangeven bij de provincie, waarna de provincie – rekening houdend met de inbreng uit de omgeving - de definitieve route en haltes beslist.


Volg @zuid_holland op Twitter