Komkommerweg maakt Delfgauw en Pijnacker veiliger en beter bereikbaar

Gepubliceerd op 14 oktober 2019Pijnacker-Nootdorp is voortaan beter bereikbaar door de komst van de verlengde Komkommerweg. Provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en gemeente Pijnacker-Nootdorp hebben hiermee ook een flinke stap gezet bij de verkeersveiligheid.

Vrachtwagens van en naar het glastuinbouwgebied Pijnacker West hoeven nu niet meer door de kernen Pijnacker en Delfgauw. Een fietstunnel is onder de aansluiting van de Komkommerweg gemaakt zodat het verkeer beter doorstroomt en de veiligheid van alle weggebruikers verbetert.

Verlengde Komkommerweg

De verlengde Komkommerweg maakt een directe, snelle verbinding tussen de N470 en de Delftsestraatweg (N473). In de toekomst worden ook andere wegen op de N470 aangesloten en tegelijkertijd wordt geïnvesteerd in CO2 besparing bij wegonderhoud. Het doel is een balans te vinden tussen mobiliteit en een prettige omgeving om in te leven.

N470 Geeft Energie!

Aan de N470 wordt momenteel over de volledige 17 kilometer van Delft tot aan Zoetermeer groot onderhoud uitgevoerd. Dit gebeurt “CO2-negatief”. Het wegonderhoud bespaart en compenseert meer CO2 dan dat er vrijkomt. Daarmee is de N470 na oplevering begin 2020 de meest duurzame weg van Nederland.


Volg @zuid_holland op Twitter