N470: Inschrijving geopend voor N470 Innovation Challenge

Gepubliceerd op 18 oktober 2019Provincie Zuid-Holland en Boskalis organiseren een Innovation Challenge en nodigen bedrijven uit hun innovaties aan te melden voor toepassing in of aan de N470.

Bij het onderhoud aan de N470 gaat de provincie een stap verder dan gebruikelijk, door samen met gebruikers en bedrijven oplossingen te ontwikkelen die duurzaamheid, veiligheid en doorstroming van de N470 verbeteren. In samenwerking met Provincie Zuid-Holland organiseert Boskalis op dinsdag 15 januari 2020 een Innovation Challenge in Den Haag.

Naast de innovaties die nu al worden toegepast in of aan de N470, zullen de komende jaren nog meer innovaties volgen, onder andere vanuit de Innovation Challenge. De ambitie is een schonere weg met betere doorstroming en een voorbeeld voor toekomstig wegonderhoud.

Deelnemers

De inschrijving is voor zowel start-ups met een innovatief idee als voor bedrijven die de toepasbaarheid van de innovatie in de praktijk willen aantonen. Belangrijk is dat innovaties schaalbaar zijn. Deelnemers maken kans hun innovatie terug te zien in of aan de N470 tussen Delft en Zoetermeer.

De N470 Geeft Energie

De N470 Geeft Energie is voor de provincie een bijzonder project. Groot onderhoud is nodig om de kwaliteit van de weg te verbeteren. Bij dit geplande onderhoud wordt de N470 de duurzaamste weg van Nederland. Het is de eerste weg die over de volledige lengte CO2-negatief wordt vernieuwd.

Informatie en aanmelden

Meer informatie en voorwaarden staan in de officiële uitnodiging (zie document). Voor vragen en aanmelden kunt u contact opnemen met Chanouk Wesselink via chanouk.wesselink@boskalis.com. Aanmelden kan tot en met 30 november 2019.


Volg @zuid_holland op Twitter