Zuid-Holland blij met rijkssteun om 3 wijken duurzaam te gaan verwarmen

Gepubliceerd op 26 oktober 2020


3 wijken in Zuid-Holland hebben het goede nieuws ontvangen dat zij een bijdrage krijgen van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW).

Het Zuid-Hollandse Klapwijk (Pijnacker-Nootdorp), Bospolder Tussendijken (Rotterdam) en Stad aan ’t Haringvliet (Goeree-Overflakkee) hebben het goede nieuws ontvangen dat zij een bijdrage krijgen van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). Daarmee zijn er in Zuid-Holland nu 8 wijken die meedoen aan het programma en daar zijn we blij mee. Gedeputeerde Potjer: "Wij willen van het gas af. Hoe dat het beste kan is iets wat zich in de praktijk moet bewijzen. Met de ondersteuning van het Rijk kunnen gemeenten de praktijkervaring opdoen en zo belangrijke stappen zetten voor de energievernieuwing".

Potjer is niet alleen maar blij: "Er zijn nog meer gemeenten in Zuid-Holland die deze ondersteuning hebben aangevraagd en ook verdienen. Het is jammer dat ze deze ronde buiten de boot vallen. Gezien het belang van deze projecten gaan we ervoor dat een aantal daarvan in 2021 wel in aanmerking zal komen". De reden dat ze dit jaar niet mee kunnen doen heeft vooral te maken met het grote aantal gelijksoortige aanvragen van Zuid-Hollandse gemeenten.

In de tussentijd blijven wij ons inzetten om ervoor te zorgen dat deze gemeenten ook kunnen profiteren van de ervaringen bij de wijken die nu al meedoen. Ook onderzoeken we welke andere mogelijkheden er zijn om hen te ondersteunen, bijvoorbeeld via Europese subsidies zoals recentelijk de Elena subsidie.

U kunt hier meer over lezen in de energie-update voor energieprofessionals en stakeholders die de provincie periodiek verstuurt. Om deze te ontvangen kunt u een mail sturen aan .

Lees meer over Programma Aardgasvrije Wijken.

Lees hier meer over de 3 Zuid-Hollandse wijken:

Stad aan het Haringvliet (Goeree – Overflakkee)

Bospolder Tussendijken (Rotterdam)

Klapwijk (Pijnacker)


De wijk Bospolder Tussendijken in Rotterdam. Foto: Frank Hanswijk