Team WIYS wint summerschool ‘Vergroening bedrijventerreinen’

Gepubliceerd op 21 oktober 2021


Team WIYS wint de summerschool. Het thema van de summerschool is het gezonder en aantrekkelijker maken van bedrijventerreinen, en het stimuleren van biodiversiteit. Stichting Steenbreek, stichting Kennisalliantie bedrijventerreinen en de provincie Zuid-Holland daagden 30 studenten en young professionals uit vernieuwende ideeën te ontwikkelen.

30 young professionals en studenten zijn in 6 teams tijdens een summerschool uitgedaagd om vernieuwende ideeën te ontwikkelen voor een belangrijke maatschappelijke uitdaging: het aantrekkelijker en gezonder maken van bedrijventerreinen, met meer biodiversiteit. Team WIYS, dat een platform voor duurzame bedrijventerreinen beheert, won de challenge.

Het Kennislab voor Urbanisme heeft in opdracht van SKBN (stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland), Stichting Steenbreek en de provincie Zuid-Holland de Summer School op 18 tot en met 20 oktober georganiseerd.

Op 20 oktober presenteerden de deelnemers hun ideeën aan de jury, bestaande uit Wout Veldstra van Stichting Steenbreek, Prisca van der Wal van NLGreenlabel, Frank Hazeleger van SKBN, Boyd Bartels van Samenmeerwaarde, Pamela van der Goot van de provincie Zuid-Holland en Boudewijn Raessens van Fontys Hogeschool. Zij vonden de WIYS app het beste idee.

In de WIYS app kun je zien welke duurzaamheidsstappen een bedrijf al heeft genomen. Wegwijzers laten de besparing, door de genomen stappen, zien. De jury was gecharmeerd van de app door de uitvoerbaarheid en de visualisaties van het platform. "Je ziet de wegwijzers al bijna staan", aldus de juryvoorzitter. Het team ontving een cheque van €2.000 voor hun plan.