RijnlandRoute: Informatieavond voor Voorschotenaren over de tunnel N434

Gepubliceerd op 27 september 2018De provincie Zuid-Holland organiseert op woensdag 10 oktober een informatieavond over de circa 2,5 kilometer lange tunnel die onder Voorschoten en het Rijn-Schiekanaal (de Vliet) komt. De avond vindt plaats in het informatiecentrum van de RijnlandRoute waar men onder andere op een luchtfoto en een dwarsdoorsnede de toekomstige ligging van de tunnel goed kan zien. Tevens staan er medewerkers van de provincie klaar om vragen over de tunnel te beantwoorden.

Tunnel

De RijnlandRoute bestaat onder andere uit de aanleg van de N434, een nieuwe weg tussen de A44 en de A4, ten zuiden van Leiden. De N434 wordt zo’n 4,3 kilometer lang en bestaat voor circa 2,5 kilometer uit een tunnel. De tunnel gaat onder het Rijn-Schiekanaal (de Vliet) en onder sportvelden en de spoorlijn Leiden - Den Haag in Voorschoten door. Ter hoogte van de Gerda Brautigamsingel (in de Leidse wijk Stevenshof) gaat de tunnel over in een verdiepte ligging. Het boren van de tunnel start in juni 2019.

Locatie

Het informatiecentrum van de RijnlandRoute ligt aan de Rietpolderweg 19 in Leidschendam. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tussen 19.00 en 21.00 uur. Tijdens de informatieavond wordt er meerdere malen een korte presentatie over de tunnel gegeven, aannemerscombinatie Comol5 zal dan ook de bouw van de tunnel toelichten. Woont u niet in Voorschoten maar bent u toch geïnteresseerd, dan bent u uiteraard ook van harte welkom.

RijnlandRoute

De RijnlandRoute is een nieuwe weg tussen Katwijk, via de A44, en de A4 bij Leiden. De weg lost huidige knelpunten op en draagt bij aan een betere doorstroming in de regio Holland Rijnland, met name rondom Leiden en Katwijk. De RijnlandRoute wordt gerealiseerd door de provincie in samenwerking met Rijkswaterstaat. Ook de aanliggende gemeenten zijn intensief bij de weg betrokken.

Meer informatie over de RijnlandRoute staat op www.rijnlandroute.nl, hier vindt u ook een routebeschrijving naar het informatiecentrum.


Volg @zuid_holland op Twitter