RijnlandRoute: vanaf 17 maart nieuwe locatie voor gebruikers Transferium Leiden-West

Gepubliceerd op 18 februari 2019Vanaf zondag 17 maart 2019 is het Transferium bij aansluiting Leiden-West niet meer in gebruik. Automobilisten en fietsers kunnen vanaf dat moment gebruikmaken van een nieuw parkeerterrein aan de Oude Rhijnhofweg in Oegstgeest (nabij de nieuwe McDonald’s). Het Transferium wordt weggehaald omdat de aansluiting Leiden-West, als onderdeel van de RijnlandRoute, opnieuw wordt ingericht.

Herinrichting aansluiting Leiden-West

De aansluiting Leiden-West is de plek waar de A44 aansluit op de N206 en vice versa. Hier komt verkeer van en naar verschillende richtingen samen: Amsterdam, Den Haag, Katwijk en Leiden. Het verkeer staat hier regelmatig vast, daarom wordt de aansluiting opnieuw ingericht.

Door de nieuwe inrichting worden verkeersstromen zoveel mogelijk gescheiden en kan het verkeer beter doorstromen. Dat komt mede omdat er meer (vrije) rechtsaf bewegingen bij komen en linksaf bewegingen vervallen. Verkeer kruist elkaar daardoor een stuk minder.

Vanwege de herinrichting van Leiden-West is ook de McDonald’s Leiden A44 verplaatst naar de Oude Rhijnhofweg in Oegstgeest, waar zij eind 2018 de deuren opende.

Nieuw parkeerterrein

Voor het Transferium is ten zuiden van de Torenvlietbrug aan de Oude Rhijnhofweg in Oegstgeest een nieuwe locatie gevonden. Het nieuwe parkeerterrein heeft minder parkeerplaatsen voor auto’s dan het huidige terrein. Hier is voor gekozen omdat het Transferium voorheen ook gebruikt werd door parkeerders van kantoren in de omgeving en bezoekers van de McDonald’s.

Op het nieuwe parkeerterrein komen meer fietsstalplaatsen dan op de huidige locatie. De fietskluizen komen echter niet terug, gebruikers zijn hierover geïnformeerd. Vanaf zondag 17 maart 2019 gaat het nieuwe parkeerterrein open.

Alternatief en reisadvies

Naast het nieuwe parkeerterrein aan de Oude Rhijnhofweg is de P&R Sassenheim bij station Sassenheim voor reizigers van en naar Den Haag een alternatief.

Vanaf zondag 17 maart wordt de bushalte bij het Transferium verplaatst naar Bio Sciencepark West. Deze halte wordt op dezelfde wijze bediend met bussen als bij het Transferium.

Verwijderen loopbrug

Eind maart wordt de witte voetgangersbrug bij het Transferium verwijderd. Voor het veilig weghalen van deze brug wordt de N206 voor al het verkeer ter hoogte van de voetgangersbrug afgesloten in de nacht van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart. Meer informatie over deze afsluiting en de omleidingsroutes volgt.

RijnlandRoute

De RijnlandRoute is een nieuwe weg tussen Katwijk, via de A44, en de A4 bij Leiden. De weg lost huidige knelpunten op en draagt bij aan een betere doorstroming in de regio Holland Rijnland, met name rondom Leiden en Katwijk. De RijnlandRoute wordt gerealiseerd door de provincie in samenwerking met Rijkswaterstaat. Ook de aanliggende gemeenten zijn intensief bij de weg betrokken.

Aannemerscombinatie Comol5 voert de werkzaamheden aan het eerste projectdeel uit, dit bestaat uit  de aanleg van de N434, met een boortunnel en aanpassingen aan de A44 en de A4.

Meer informatie

Meer informatie over de RijnlandRoute staat op www.rijnlandroute.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van de RijnlandRoute. U bent ook van harte welkom in het informatiecentrum RijnlandRoute.
Informatie over de werkzaamheden aan het eerste projectdeel van de RijnlandRoute kunt u volgen via www.comol5.nl.


Er wordt nog volop gewerkt aan de nieuwe parkeerplaats die vanaf 17 maart open is.

Volg @zuid_holland op Twitter