N470: Bewonersavond herinrichting rotonde Ruyven

Gepubliceerd op 17 september 2019De provincie nodigt bewoners van Delfgauw uit voor een bewonersavond op dinsdag 24 september in Delfgauw. Op maandagavond 14 oktober begint het groot onderhoud aan de N470 ter hoogte van rotonde Ruyven. De provincie informeert u tijdens deze inloopavond over de herinrichting van rotonde Ruyven en over de gevolgen voor bereikbaarheid van woonwijk Emerald en bedrijvenpark Ruyven gedurende de werkzaamheden.

Werkzaamheden

Met de werkzaamheden aan de N470 worden doorstroming en verkeersveiligheid verbeterd. Tijdens de bewonersavond zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

Hinder en bereikbaarheid van de wijk Emerald

De werkzaamheden voor dit deel van de N470 beslaan de periode van 14 oktober tot en met 3 november. De aansluiting van Emerald op de N470 zal in de nachten vanaf 20.00 tot 06.00 uur worden afgesloten en in de weekenden 25-28 oktober en 1-4 november. Overdag op werkdagen is de aansluiting open, maar regelmatig zal via Kruithuisplein gereden moeten worden om vanuit de wijk Emerald in de richting Pijnacker te kunnen rijden.

Op de bewonersavond zal de provincie een exacte planning en fasering van de werkzaamheden met u delen. Ongeveer 2 weken voor de start van de werkzaamheden ontvangt u een extra toelichting over de werkzaamheden en de bereikbaarheid van de wijk.

Geluid

Op de grondwal aan de N470 zal een geluidsscherm worden geplaatst. Aansluitend op de grondwal, zal richting Zuidpoldersingel een extra geluidsscherm worden geplaatst. Boskalis gaat een innovatie testen in tunnel Zuideindseweg om het geluid te dempen.

Rotonde wordt kruispunt

Op de bewonersavond kunt u informatie inwinnen over de aanpassing van rotonde Ruyven naar een kruispunt met verkeerslichten. Het ontwerp vindt u aan de rechterkant.

Bewonersavond

Datum: dinsdag 24 september 2019 tussen 19.00 – 21.00 uur.

Locatie: Welzijnscentrum De Kiezel, Laan der Zeven Linden 175 in Delfgauw.

Programma

Om 19.00 uur start de bewonersavond. Aan verschillende tafels in de zaal zullen specialisten uw vragen beantwoorden over bovengenoemde onderwerpen. Er is gedurende de avond gelegenheid om vragen te stellen aan provincie Zuid-Holland, aannemer Boskalis en ingenieursbureau Tauw. U hoeft zich vooraf niet aan te melden en kunt tussen 19.00 en 21.00 uur inlopen voor informatie.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden aan de N470 vindt u in de BouwApp (te downloaden voor Iphone en Android) en op www.n470geeftenergie.nl. Op de website vindt u ook een uitgebreide lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Uiteraard kunt u ook persoonlijk contact opnemen met omgevingsmanager Jiri Beijer via j.beijer1@pzh.nl.


Volg @zuid_holland op Twitter