Openstelling vacature burgemeester gemeente Nieuwkoop

Gepubliceerd op 6 september 2019Op verzoek van de commissaris van de Koning heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de vacature voor een kroonbenoemde burgemeester voor Nieuwkoop opengesteld.

De vacature is ontstaan na de aankondiging van het vertrek van de huidige burgemeester, de heer Frans Buijserd. Op 15 december 2019 komt een einde aan de termijn van burgemeester Buijserd. Met het oog op zijn naderende pensioen heeft de heer Buijserd aangegeven niet voor herbenoeming op te zullen gaan. Hij heeft aangegeven tot het voorjaar van 2020 als waarnemend burgemeester van Nieuwkoop te willen aanblijven. Hij draagt naar verwachting op 3 februari 2020 de ambtsketen over aan de nieuwe kroonbenoemde burgemeester.

Nadat bekend werd dat de heer Buijserd niet voor herbenoeming op zal gaan, heeft de commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, gesproken met de fractievoorzitters van de gemeenteraad en vervolgens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd om de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester op te starten. Op woensdag 4 september 2019 heeft de commissaris met de gemeenteraad het profiel van de nieuwe burgemeester van Nieuwkoop besproken.

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief – gericht aan Zijne Majesteit de Koning – sturen aan de commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland. De brief moet uiterlijk op vrijdag 27 september 2019 bij de commissaris binnen zijn.

Informatiepakketten over de vacature van het burgemeesterschap in Nieuwkoop zijn verkrijgbaar bij het Kabinet van de commissaris van de Koning, via 0704416446 of via urgemeestersinfo@pzh. (Provincie Zuid-Holland)nl. Voor vragen kunt u eveneens contact opnemen met het Kabinet.

De profielschets van de nieuwe burgemeester en het verslag van de profielschetsvergadering staan op de pagina 'burgemeestersvacatures'. Deze pagina kunt u vinden door op de link onder 'meer informatie' te klikken.


Volg @zuid_holland op Twitter