Derde fietsenstalling station Delft geopend

Gepubliceerd op 4 september 2020Binnen 5 minuten van de fietsenstalling op het perron: iedereen kan vanaf vandaag, 4 september 2020, gebruik maken van de derde ondergrondse fietsenstalling op station Delft. Met 2.400 nieuwe plekken kunnen nu meer dan 10.000 fietsen gestald worden bij het station. Hiermee wordt de combinatie van fiets en openbaar vervoer nog aantrekkelijker!

De provincie Zuid-Holland investeert de komende tijd in ongeveer 15.000 extra fietsenstallingen bij stations, wat ervoor moet zorgen dat iedereen in Zuid-Holland op een snelle, veilige en duurzame manier kan reizen. Gedeputeerde Floor Vermeulen: “Of het naar werk of naar school is; we willen dat mensen kunnen kiezen hoe ze dat doen. Daarom investeren we in álle vormen van vervoer en kijken we per locatie wat het best aansluit op de behoefte van de reizigers. Hier in Delft is het resultaat een prachtige fietsenstalling waardoor de combinatie van fiets, bus, tram of trein nóg aantrekkelijker wordt.“

De derde fietsenstalling werd gefinancierd door de gemeente Delft, ProRail (namens het ministerie van I&W), Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en de provincie Zuid-Holland.