Kom naar de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen

Gepubliceerd op 15 september 2021


Speurtochten, sleepnetvissen en courgettesoepfietsen. In de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen beleef je het. Van 25 september tot en met 3 oktober is de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Uniek landschap

Een week vol mogelijkheden om te ervaren hoe uniek en waardevol het Zuid-Hollandse kustlandschap is. De week staat bol van leuke, interessante activiteiten. Zoals excursies naar verschillende buitenplaatsen met een bijzondere geschiedenis. Of een bodemdierensafari om te ontdekken wat er allemaal onder je voeten leeft.

Waardevolle natuur

Nationaal Park Hollandse Duinen beslaat het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom. Het is uniek door de nabijheid van de zee, de dorpen en steden, de waardevolle natuur in en rond de duinen, maar ook de rijke cultuur en historie.

Gezonde leefomgeving

De Provincie Zuid-Holland wil een gezonde leefomgeving waar het goed wonen en werken is. Daarom investeert zij in toegankelijke recreatie- en natuurgebieden. Naast recreatie voorziet het gebied ook in stevige kustverdediging, uitstekend drinkwater en de broodnodige biodiversiteit.

Maak kennis

Samen met haar partners in dit mooie gebied, is de provincie Zuid-Holland de motor achter dit evenement om u kennis te laten maken met het Nationaal Park Hollandse Duinen om te ervaren hoe bijzonder het is. Op die manier  heeft u niet alleen een leuk uitje maar wordt u tegelijk gemotiveerd om het gebied te koesteren.

Even helemaal eruit!

‘’Ik hoop dat we met z’n allen heel goed voor dit Nationaal Park gaan zorgen. Zodat ook mijn zoontje, als hij later groot is, door de duinen en bossen kan lopen en genieten van de natuur, het strand en de kwetterende vogeltjes. Even helemaal eruit!”, aldus Berend Potjer, gedeputeerde Zuid-Holland.

Meld je snel aan

De Week van Nationaal Park Hollandse Duinen zit vol met leuke, interessante activiteiten om kennis te maken met dit prachtige kustgebied. Het volledige programma vind je hier www.nphd.nl/deweekvan.

Heel veel plezier in jouw Nationaal Park Hollandse Duinen!