De provincie organiseert bijeenkomst voor omwonenden Oude Broekweg over fiets- en voetgangersviaduct

Gepubliceerd op 21 september 2021


De provincie Zuid-Holland organiseert een ontwerpatelier voor omwonenden van de Oude Broekweg in Valkenburg over een fiets- voetgangersviaduct. Het ontwerpatelier vindt plaats op 23 september 2021.

De provincie werkt samen met de gemeente Katwijk aan het plan voor de aanleg van een vrije busbaan langs de ir. G. Tjalmaweg (N206), als onderdeel van de R-net corridor Leiden-Katwijk-Noordwijk. Om de nieuwe bushalte ter hoogte van de Oude Broekweg goed bereikbaar te maken, is op deze locatie een fiets- en voetgangersviaduct gepland. De gemeente heeft de provincie gevraagd de realisatie van dit viaduct mee te nemen bij de aanleg van de busbaan. Het viaduct verbindt Valkenburg en de nieuwe woonwijk Valkenhorst.

Eerste ontwerpatelier 23 september 2021

Het eerste ontwerpatelier over het nieuwe viaduct bij de Oude Broekweg vindt plaats op donderdag 23 september a.s. tussen 18.45 en 21.00 uur in het Dorpshuis, Kerkweg 3 in Valkenburg. Tijdens deze bijeenkomst kunt u meepraten over het schetsontwerp van het viaduct inclusief de ‘aanlanding’ in Valkenburg.

Voor dit ontwerpatelier kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar met vermelding van 'Aanmelden 23-9' in het onderwerp.

Over R-net

De provincie Zuid-Holland vindt het belangrijk dat iedereen op een snelle, veilige en duurzame manier van A naar B kan reizen. Daarom verbeteren we de bereikbaarheid en investeren we in alle vormen van vervoer, waaronder R-net: het kwaliteitsmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Een reis met R-net voldoet aan 5 zekerheden: het is betrouwbaar, frequent, snel, toegankelijk en aantrekkelijk. Overstappen gaat makkelijk en snel op de knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van vervoer. De bussen, trams, metro’s en treinen van R-net zijn herkenbaar aan de rood-grijze kleuren en het R-net logo.

Kijk voor meer informatie over R-net in de provincie Zuid-Holland op: www.zuid-holland.nl/r-net.