Nieuwsbrief 12 april 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 12 april 2017

Bouw station Boskoop Snijdelwijk van start

Station Boskoop Snijdelwijk_ooghoogte

De bouw van station Boskoop Snijdelwijk gaat half april 2017 van start. Reizigers kunnen vanaf half december 2017 gebruik maken van het nieuwe station.

Studenten werken aan bodemdaling-toolkit

bodemdaling_struiken

HBO-studenten maken een toolkit voor bodemdaling. Kennis, instrumenten en ervaringen zijn dan voor iedereen beschikbaar.

17 sollicitanten voor burgemeesterschap Dordrecht

Haven van Dordrecht

Voor het burgemeesterschap van Dordrecht hebben 17 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij CdK Jaap Smit. De nieuwe burgemeester begint naar verwachting september 2017.

Koningin Máximabrug Alphen officieel geopend

maximabrug

De Koningin Máximabrug in Alphen aan den Rijn is geopend. Opdrachtgever is de gemeente. De provincie zorgt voor de brugbediening en leverde een financiele bijdrage van €10 miljoen.

Inschrijftermijn praktijkproef duurzame binnenvaart CLINSH verlengd

Port_of_Antwerp

De aanbesteding van het project CLean INland SHipping (CLINSH) voor de proef met duurzame binnenvaarttechnieken is verlengd. Schippers kunnen reageren tot 29 mei 2017, 12.00 uur.

Regionaal Investeringsprogramma zet volgende stap: Roadmap Next Economy

regionaal investeringsprogramma

De uitvoeringsalliantie van het Regionaal Investeringsprogramma heeft gesproken over de Roadmap Next Economy (RNE) en geothermie. Een aantal projecten wordt uitgewerkt tot business cases.

Nieuws uit GS van 4 april 2017

Vergaderhamer

Onder andere:
- Actualisatie checklists IPO nazorg stortplaatsen
- GS-reactie op rapportage vervolgonderzoek Odfjell van de Onderzoeksraad voor Veiligheid

Kinderraad bij sociale innovatie in Delft

kinderen met Han Weber

Kinderen adviseerden gedeputeerde Han Weber en de Delftse wethouder Stephan Brandligt over schone energie. Dat gebeurde tijdens het congres sociale innovatie bij de TU in Delft.

Start aanbesteding OV Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

2017-04-06FloorVermeulen_Starthandeling_AanbedestedingDAV

De aanbesteding voor openbaar vervoer in Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is gestart. Vervoerders kunnen zich tot 14 september 2017 inschrijven bij de provincie.

Actief faunabeheer in Zuid-Holland: vooral maatwerk

Kievit

Actief faunabeheer roept veel emoties op. Daarom moet dat vooral maatwerk zijn. Dat bleek tijdens een conferentie met de provincie en verschillende faunabeheerders in Zuid-Holland.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.