Nieuwsbrief 26 april 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 26 april 2017

“Parkeernorm belemmert binnenstedelijke woningbouw”

Parkeerfoto

De verplichte aanleg van parkeerplaatsen bij woningen maakt woningbouwprojecten soms onnodig duur. Het leidt tot vertraging bij binnenstedelijke woningbouw en soms zelfs tot onuitvoerbaarheid, zo blijkt uit onderzoek van de provincie.

ArcheoHotspot ingericht in Alphen aan den Rijn

archeologisch depot

In Alphen aan den Rijn is een interactieve tentoonstelling ingericht over het leven van 2.000 jaar geleden in die streek. De zogenoemde ArcheoHotspot is te zien tot en met 6 mei en is gesubsidieerd door de provincie.

Overheden slaan handen ineen voor innovatief bereikbare Drechtsteden

drechtsteden

Drechtsteden, Zuid-Holland en Rijkswaterstaat werken voortaan nog intensiever samen aan de bereikbaarheid van de regio Drechtsteden en de verdere ontwikkeling van infrastructurele projecten.

Open inschrijving experiment akkernatuur Zegenpolder start 1 mei

zegenpolder

In de Zegenpolder bij Rhoon start een experiment met het realiseren van (tijdelijke) hoogwaardige akkernatuur. Agrarische ondernemers kunnen zich van 1 mei tot 23 juni 12.00 uur inschrijven.

Steunbetuiging Unesco-nominatie Nieuwe Hollandse Waterlinie

Hollanse Waterlinie

De provincie ondersteunt de nominatie om de Nieuwe Hollandse Waterlinie onderdeel te maken van het UNESCO werelderfgoed.

Schiedamse wijken Groenoord en Nieuwland: aardgasloze toekomst

ondertekening Schiedam-01

Voor de Schiedamse wijken Groenoord en Nieuwland wordt een ‘aardgasloze' toekomst onderzocht door onder meer Zuid-Holland en Schiedam.

Klanten tevreden over dienstverlening provincie

Wapen van Zuid-Holland

In het externe klanttevredenheidsonderzoek (KTO) is onder ruim 4.000 relaties gemeten hoe zij de dienstverlening van de provincie ervaren. De  waardering is gestegen naar 7,1.

Bomenkap en bomencompensatie RijnlandRoute

rijnlandroute bomenkap

Om de RijnlandRoute te kunnen aanleggen moeten bomen gekapt worden. De provincie en aannemerscombinatie Comol5 doorlopen hiervoor de benodigde procedures.

De provincie verlaagt toegestane uitstoot Chemours

chemours

Zuid-Holland scherpt de omgevingsvergunning van chemiebedrijf Chemours verder aan en verlaagt daarmee de toegestane uitstoot.

Volledige agenda Gedeputeerde Staten online

vergaderhamer_960_x_576

Onderaan deze nieuwsbrief vindt u een selectie van de agenda van Gedeputeerde Staten. Hieronder vindt u de volledige agenda.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.