Nieuwsbrief 6 april 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 6 april 2017

Deelnemers Zandmotorrun halen €4.000 op voor Roparun

Lopers zijn er klaar voor

Zo'n 350 deelnemers verschenen aan de start van de Zandmotorrun. Samen hebben ze €4.000 opgehaald voor Stichting Roparun.

GS maken kennis met innovatieve samenwerking Goudse Poort

Rivium Capelle a/d IJssel

Gedeputeerde Staten hebben tijdens een werkbezoek aan Gouda gesproken over kansen om de regionale economie te versterken.

€75.000 subsidie voor burgerinitiatieven energietransitie

windturbines-bij-zonsondergang

De provincie wil lokale energie-initiatieven van en met inwoners van Zuid-Holland op het gebied van Energietransitie mogelijk maken met een nieuwe subsidie.

Rik Janssen: ambassadeur personenvervoer over water in Europa

waterbus

Gedeputeerde Rik Janssen was aanwezig bij het UITP Waterborne Platform in Lausanne en sprak daar over het belang van personenvervoer over water in Zuid-Holland.

Beleef 570 km te voet in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

IMG-20170403-WA00111

Nieuw wandelroutenetwerk in Alblasserwaard/Vijfheerenlanden geopend. Kom wandelen in dit gebied dat alles biedt: cultuurhistorie, mooie landschappen, natuur en erfgoed ineen.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 28 maart 2017

Vergaderhamer

Onder andere:
- Nota Investeringsstrategie Warmteparticipatiefonds
- Hoger beroep tegen vernietiging veiligheidsvoorschrift Nijman-Zeetank

Veilige wegen, bloeiende bermen: bloembollen langs N208

bloem2

Op initiatief van gemeente Lisse heeft Zuid-Holland meegewerkt aan het planten van 1 miljoen bloembollen in de bermen langs de N208.

Beleef de geschiedenis van Zuid-Holland in de Escape Room

archeologie

De Escape Room in het Rijksmuseum van Oudheden brengt de geschiedenis van Zuid-Holland in beeld. Dit is gerealiseerd met subsidie van de provincie.

Gedeputeerde bezoekt toonaangevende Greenport-bedrijven in Westland

werkbezoek_certhon

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra bezocht tuinbouwbedrijven in het Westland en liet zich bijpraten over uitbreidings-plannen van ondernemers en het belang van samenwerking.

CdK bezoekt Pijnacker-Nootdorp: Groen, Groei en Glas

cdk

Commissaris van de Koning Jaap Smit bracht 30 maart 2017 een officieel ambtsbezoek onder het motto 'Groen, Groei en Glas' aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Geslaagde bijeenkomst Kruidenrijk grasland in gangbare landbouw

Jan Willem_bkg-1

Bloem- en kruidenrijk grasland is hard nodig voor behoud van de weidevogels. Daarom organiseerde de provincie een bijeenkomst om kennis over bloem- en kruidenrijk grasland uit te wisselen tussen agrariërs, de provincie, de wetenschap, zuivelsector en de financiële sector.

Ondernemers innoveren in voedselketens in Zuid-Holland

groepsfoto lichting 2015-2016

Hoe kunnen streekproducten beter aan de man worden gebracht? Ondernemers deelden hun kennis en werkten businesscases uit tijdens een bijeenkomst in Rotterdam. De provincie geeft met een financiële bijdrage invulling aan de InnovatieAgenda Duurzame Landbouw.

Grote belangstelling voor bestuurdersconferentie Financiën

Bestuurdersconferentie

Tijdens de eerste landelijke bestuurdersconferentie in het provinciehuis van Zuid-Holland hebben portefeuillehouders financiën gesproken over hun rol in een veranderende samenleving.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.