Nieuwsbrief 7 december 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 7 december 2017

De provincie Zuid-Holland werkt aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een gevarieerd landschap en goede verbindingen. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Mbo'ers Leiden aan de slag met energie

Mbo-ers-aan-de-slag

"Het is van belang deze studenten nu snel te gaan klaarstomen voor de toekomst”, zegt Han Weber voorafgaand aan het eerste VanGasLos Festival op het MBO Rijnland in Leiden.

Ab van der Touw krijgt Gouden Lis

Econimic Board Zuid-Holland

Ab van der Touw, vertrekkend voorzitter van de Economic Board Zuid-Holland (EBZ), heeft de Gouden Lis gekregen. Dat is de hoogste provinciale onderscheiding van Zuid-Holland.

Veel SLIM! Ideeën voor aanpak leegstand

Klant-winkelt-verpakkingsvrij-thee

Nieuwe partners en slimme ideeën voor de aanpak van leegstand. Dat is het resultaat van de campagne Dat is SLIM! Ruimtegebruik. Ondernemer Jeroep Schrama kreeg voor zijn verpakkingsvrije winkel de meeste waardering.

Ruim 30 miljoen euro extra voor innovatief bedrijfsleven Zuid-Holland

Gedeputeerde Bom Lemstra bij DSM

Provincie en Rijk stellen samen 30 miljoen euro extra ter beschikking aan ontwikkelingsmaatschappij IQ zodat extra investeringen kunnen worden gedaan in innovatieve en snelgroeiende bedrijven in Zuid-Holland.

RijnlandRoute: Archeologische opgraving aansluiting Leiden-West

afbeelding-rijnlandroute-leiden-west-waterput

A44, afslag Leiden-West: Archeologische opgraving voor de RijnlandRoute. Deel van Vroeg-middeleeuwse nederzetting opgegraven, daarbij zijn houten waterputten gevonden.

Ruimte voor binnenstedelijke woningen langs wegen en bermen

Visualisatie-verstedelijking-en-verkeersruimte

Er liggen kansen in Zuid-Holland om woningen langs brede stadswegen te bouwen. Op deze plekken kunnen mogelijk tussen de 15.000 en 25.000 woningen worden gebouwd.

Blauwe Golf voor slimme schepen op de Gouwe

Blauwe Golf

Een 'Blauwe Golf' voor binnenvaartschepen. Een groot aantal partners rond de Gouwe, zoals schippers en verladers, is er al enthousiast over. Het project werd gepresenteerd tijdens de Smart Shipping Challenge 2017.

Nieuwe 'Social sofa' voor innovatiekracht van Bibliotheek Katwijk

Rik-Janssen-met-Katwijkers-op-de-social-sofa

Bij de bibliotheek in Katwijk prijkt sinds 4 december een fonkelnieuwe 'Social sofa'. Dit is een ontmoetingsbank die gewonnen is in een landelijke wedstrijd voor meest innovatieve project voor verbondenheid in Zuid-Holland.

Floor Vermeulen overhandigt sleutels buurtbus aan vrijwilligers

buurtbus

Gedeputeerde Floor Vermeulen heeft dinsdag 5 december officieel de sleutel van de buurtbus overgedragen aan het vrijwilligersteam dat per 11 december de nieuwe buurtbus in Boskoop gaat rijden.

28 handtekeningen onder groen waterstofconvenant

Goeree-Overflakkee uitnodiging

Tijdens het innovatie- en duurzaamheidscongres Energy Island op 8 december tekenen 28 partijen om kansrijke groene waterstofprojecten te onderzoeken en realiseren.

Bestuurders op pad in Oudeland Zuid

bestuurders op hek Oudeland Zuid

Han Weber bezocht, samen met wethouder Pieter Neven van de gemeente Krimpenerwaard en hoogheemraad Dorenda Gerts, Oudeland Zuid. Ze bezochten een voorbeeld van nieuwe natuur.

Wegwijs in kwekerijwereld van Boskoop

Bord-naar-Tuinpad-Rijneveld

Door nieuwe borden langs de provinciale en gemeentelijke weg is het tuinpad Rijneveld in Boskoop nu gemakkelijker te vinden voor toeristen.

Nieuws uit GS van 28 november 2017

GS nieuwsbrief

Onder andere:

- Bestuursovereenkomst capaciteitsuitbreiding A27 Houten-Hooipolder

- Ondertekening Letter of Cooperation 2018 met Deltalinqs e.a.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.