Nieuwsbrief 16 februari 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 16 februari 2017

Dit is de wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Zuid-Holland, met berichten over besluiten en nieuwsfeiten.

Versnelling energietransitie tuinbouwsector Westland

Geothermie

Een schone, betaalbare en toekomstbestendige energievoorziening, daar draagt Zuid-Holland actief aan bij. Een belangrijke stap in Westland: een samenwerkingsverband voor telers om te profiteren van aardwarmte.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 7 februari 2017

Vergaderhamer

Onder andere:

- Subsidieafspraken R-net buscorridor Leiden-Leiderdorp
- Asfalttype N207 Gouda
- Afronden afspraken met recreatieschappen en G.Z-H

Bedrijfsleven en overheden sluiten alliantie voor bereikbaarheid

Floor Vermeulen

Op de vervolgbijeenkomst Bereikbare Drechtsteden van 13 februari kwamen 100 genodigden uit bedrijfsleven en overheid in en rond de Drechtsteden bij elkaar. Zij spraken af meer met elkaar samen te werken aan de bereikbaarheid van de Drechtsteden.

Koos Karssen waarnemend burgemeester Waddinxveen

Koos Karssen

Commissaris van de Koning Jaap Smit benoemt met ingang van 20 februari Koos Karssen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Waddinxveen. Karssen is 72 jaar en lid van het CDA.

Bedrijventerrein Krabbepolder stapt over op de bus

De eerste 5 reizigers ontvangen een proefabonnement

In het zeehavengebied Dordrecht Inland Seaport is een proef gestart met een nieuwe buslijn tussen station Dordrecht en het bedrijventerrein Krabbepolder. De provincie financiert deze proef, om de bereikbaarheid van het gebied te verbeteren.

Provincie bij economische missie Duitsland

handelsmissie_duitsland

Vertegenwoordigers van bedrijven, kennisinstellingen en overheden uit Duitsland en Nederland waren van 8 tot 10 februari in Duitsland voor een economische missie. Zuid-Holland sprak mee over onder meer watertechnologie.

Peter van der Velden waarnemend burgemeester Dordrecht

Burgemeester Dordrecht

Commissaris van de Koning Jaap Smit benoemt met ingang van 1 maart Peter van der Velden tot waarnemend burgemeester van de gemeente Dordrecht. Van der Velden is 62 jaar en lid van de PvdA.

Meer publieksbereik voor archeologie? Vraag subsidie aan!

Romeins schip

Tot en met 15 maart 2017 is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het organiseren van publieksgerichte archeologische activiteiten. Provinciale Staten stellen hiervoor €200.000 ter beschikking.

Aanpak fileknelpunt A20 Nieuwerkerk a/d IJssel - Gouda

afb 9

Minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) gaat met de regio de verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid op de A20 tussen Nieuwerkerk a/d IJssel en Gouda verbeteren.

Opening Wandelnetwerk Rijn- en Veenstreek

afb 10

Aan het provinciebrede Wandelroutenetwerk Zuid-Holland zijn op 10 februari 450 nieuwe kilometers toegevoegd. De nieuwe route ligt in de Rijn- en Veenstreek.

Agenda Gedeputeerde Staten

* 17 februari: Floor Vermeulen ondertekent Green Deal Duurzaam GWW 2.0

* 18 februari: Han Weber en Rik Janssen zijn bij de opening van de tentoonstelling 'Een Koninklijk Paradijs'

* 20 februari: Floor Vermeulen neemt deel aan het bestuurlijk overleg over de afronding van het MIRT-onderzoek goederencorridors Oost/Zuid

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.