Nieuwsbrief 22 juni 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 22 juni 2017

Europese aanbesteding demonstratieschepen CLINSH succesvol

clinsh_logo

Op de aanbesteding voor het milieuproject CLean INland SHipping (CLINSH) is 41 keer ingeschreven. In augustus wordt definitief welke schepen deelnemen.

Zuid-Holland lanceert groot innovatiefonds ENERGIIQ

innovatiefonds-voor-energietransitie

De provincie stelt de komende jaren €35 miljoen beschikbaar voor bedrijven die actief zijn op het gebied van energie-innovaties.

€1,5 miljoen voor innovatieprojecten MKB Zuid-Holland

innovatie-2

Zuid-Hollandse MKB’ers kunnen na de zomer subsidie aanvragen voor een gezamenlijk innovatieproject. De provincie, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het ministerie van Economische Zaken stellen hiervoor €1,5 miljoen beschikbaar.

GS hebben herindelingsontwerp grenscorrectie Oudenhoorn vastgesteld

oudenhoorn-straatbeeld-met-kerk

Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland hebben besloten om het herindelingsontwerp grenscorrectie tussen Nissewaard en Hellevoetsluis vast te stellen. Oudenhoorn wordt daarin per 1 januari 2018 ingedeeld bij de gemeente Hellevoetsluis.

Nieuws uit GS van 13 juni 2017

college_gs

Onder andere:
- Perspectief Groene Hart 2040 
- Vervolg Krimpenerwaard Gebiedsinitiatief

ABRI 2020 winnaar Slim OV-Idee 2017

slimov-idee_uitreiking

De ABRI 2020 van Danny de Bruijn is door de vakjury verkozen tot beste Slim OV-idee. Dit maakten de provincie en de MRDH tijdens de prijsuitreiking bekend.

45 hectare water en groen voor Goudse woonwijk Westergouwe

opening_gbz_13

Het nieuwe natuur- en recreatiegebied de GroenBlauwe Zone bij de nieuwe woonwijk Westergouwe in Gouda is op 16 juni officieel geopend. De provincie financierde 24,4 hectare van dit gebied.

Informatieavonden RijnlandRoute op 28 en 29 juni

rijnlandroute_visualisatie

De provincie organiseert op 28 en 29 juni 2017 informatieavonden over de werkzaamheden aan het eerste deel van de RijnlandRoute. De aannemer geeft tijdens deze avonden een toelichting op het werk.

Provinciehuis: Open Huis over omgevingsbeleid

binnenplein_provincie_1

Zuid-Holland organiseert een Open Huis op 4 juli. Praat mee over het vernieuwde omgevingsbeleid, de toekomst van Zuid-Holland en de Omgevingswet.

Provincie en Fietsersbond sluiten drie-jarige overeenkomst

provincie-en-fietsersbond-sluiten-driejarige-overeenkomst-2

De provincie maakt de komende jaren intensief gebruik van de kennis van de Fietsersbond, om het fietsklimaat in Zuid-Holland verder te verbeteren.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.