Nieuwsbrief 29 juni 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 29 juni 2017

Videoverslag en fotoalbum handelsmissie Italië online

Ondertekening MoU met Lombardije, Koninklijk paar en minister Ploumen

Zuid-Holland heeft van 20 tot en met 23 juni deelgenomen aan de nationale handelsmissie aan Italië met het Koninklijk Paar. Op de webpagina Italië-missie alles over de activiteiten van commissaris van de Koning Jaap Smit en de gedeputeerden Rik Janssen en Adri Bom-Lemstra, inclusief videoverslag en fotoalbum.

Provincie helpt Schiedam leegstand te bestrijden

Leegstand Schiedam

De winkelleegstand in de Schiedamse binnenstad blijft hoog en heeft een negatief effect op de aantrekkelijkheid en uitstraling van de stad. De provincie ondersteunt de leegstandsaanpak van Schiedam door vastgoedadviseurs in te schakelen, die helpen met het uitvoeren van de leegstandsverordening.

Regiomonitor 2017: doorpakken voor groei Zuid-Hollandse economie

Regiomonitor

De Zuid-Hollandse economie groeit harder dan gemiddeld in Nederland. Dat blijkt uit de Regiomonitor 2017. Ook zijn goede stappen gezet in de transitie naar de nieuwe economie, maar moet daar blijvend op worden ingezet.

Wijziging uitvoering vergunningverlening, toezicht en handhaving

Wapen provincie Zuid-Holland

De uitvoering van de taken vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) voor de risicovolle industriële bedrijven (BRZO-inrichtingen) en de grotere chemiebedrijven (RIE4-inrichtingen) wordt vanaf 1 juli 2017 gewijzigd.

Nieuwe proeftuin duurzame innovatieve landbouw

proeftuin

Voor het Innovatienetwerk Midden IN Delfland klonk 23 juni het officiële startschot. Dit innovatienetwerk verbindt ondernemende vernieuwers uit het buitengebied van Midden-Delfland én uit de omringende steden.

Samen zetten zij concrete experimenten op, die moeten bijdragen aan een innovatief duurzaam landbouwlandschap.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 20 juni 2017

College GS

Onder andere:

- Vaststelling Natura 2000 beheerplan Coepelduynen

- Jaarverslag DCMR toezicht en handhaving kleine luchtvaart

- Manifest Landschapstafel Natuur en Recreatie Haringvliet

Experimenteren met automatisch rijden in researchlab TU Delft

Opening automatisch rijden minister Schultz

Het researchlab Automated Driving is officieel geopend door Minister Schultz van Haegen. Het lab biedt ruimte om te experimenteren met automatisch vervoer. De provincie investeert met andere partijen in het researchlab.

Provincie trots op resultaten project 'Kickstart'

Trots op programma Kickstart

De provincie is trots op het project 'Kickstart', waarin statushouders en mbo-ers werkervaring wordt aangeboden om zo hun kans op een betaalde baan te vergroten. De resultaten werden gedeeld met prominente werkgevers.

Geen nieuwe gasaansluitingen in Zuid-Holland vanaf 2018

In discussie over gasloos bouwen

Zo’n 90 vertegenwoordigers van Zuid-Hollandse gemeenten, woningcorporaties, bouwbedrijven, ontwikkelaars en de provincie schaarden zich unaniem achter de ambitie om vanaf 2018 gasloos te (ver)bouwen.

Leerlingen basisschool De Flambouw maken sterkste zandkasteel

Winnaars Battle of the beach

Op het strand van de Langevelderslag bij Noordwijk vond op 23 juni de Battle of the Beach 2017 plaats. De organisatoren willen kinderen op een sportieve en educatieve manier uitleggen hoe de bescherming tegen het water werkt.

Zuid-Holland gaat samenwerking aan met Lombardije

Italie nieuwsbrief

De provincie Zuid-Holland en de regio Lombardije in Noord-Italië gaan samenwerken op het terrein van waterinnovatie, duurzame land- en tuinbouw en de circulaire economie. Zuid-Holland en Lombardije willen hiervoor gezamenlijk optrekken naar Brussel.

500 hectare nieuwe natuur in de Krimpenerwaard

Opening 500 ha nieuwe natuur

De Krimpenerwaard heeft er 500 ha nieuwe natuur bij. Gedeputeerde Han Weber onthulde een kunstwerk bij de opening. De Nesse, Berkenwoudse Driehoek en Oudeland Zuid vormen samen het grootste natuurgebied van de Krimpenerwaard.

Provincie draagt bij aan onderzoek naar verbetering zoetwatervoorziening

Zoetwatervoorziening

De provincie Zuid-Holland heeft €30.000 beschikbaar gesteld voor het project COASTAR (COastal Aquifer STorage And Recovery). Het onderzoeksproject brengt de mogelijkheden in kaart om grotere hoeveelheden zoet water ondergronds op te slaan.

Floor Vermeulen opent City Terminal aan de Eemhaven Rotterdam

Opening city-terminal

De vernieuwde entree van de City Terminal aan de Eemhaven is officieel geopend door gedeputeerde Floor Vermeulen. De nieuwe toegang en de interne baan kunnen op termijn 3.000 trucks per etmaal en pieken van 450 vrachtwagens per uur overwerken.

MIRT Onderzoek Bereikbaarheid Rotterdam Den Haag gepresenteerd

Afbeelding fileverkeer

Het concept MIRT Onderzoek Bereikbaarheid Rotterdam Den Haag is in een Metropolitaan debat besproken met stakeholders. Het rapport is in de loop van juli 2017 gereed.

Jaap Smit opent Europese land- en tuinbouwconferentie in Den Haag

jaap-smit-achter-spreekgestoelte-bij-tuinbouwconferentie

Commissaris van de Koning Jaap Smit heeft in the New Farm in Den Haag de ERIAFF-conferentie voor de Europese land- en tuinbouw geopend.

Succesvolle subsidieregeling Publieksbereik archeologie Zuid-Holland

Escaperoom

Zuid-Holland bezit een rijkdom aan archeologische vondsten. De provincie wil met de subsidie Publieksbereik archeologie het verborgen verleden onder onze voeten toegankelijk en beleefbaar te maken voor de inwoners van deze provincie. Dit jaar wordt voor de regeling €370.000 beschikbaar gesteld.

Rijk, provincie en gemeente spannen zich in voor Dutch Windwheel

Dutch Windwheel

Het Rijk, Zuid-Holland en Rotterdam spannen zich in om het bouwproject Dutch Windwheel te realiseren en een geschikte locatie te vinden in Rotterdam. Minister Kamp, gedeputeerde Adri Bom-Lemstra en wethouder Maarten Struijvenberg tekenden hiervoor een Green Deal.

InnovationQuarter investeert in innovaties voor Greenport-sector

Oxy Low ontvangt groeifinanciering

InnovationQuarter, regionale ontwikkelingsmaatschappij van de provincie Zuid-Holland, investeert in 3 Zuid-Hollandse bedrijven die met hun innovaties zorgen voor maatschappelijke impact in de land- en tuinbouw.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.