Nieuwsbrief 8 juni 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 8 juni 2017

70 ha extra recreatiegebied voor Pijnacker-Nootdorp

Recreatiegebied Pijnacker-Nootdorp

Pijnacker-Nootdorp heeft er weer 70 hectare natuur en recreatie bij door de opening van het Wandelbos Laakweg, het Manegebos en de Kade Rietmolen. Dit waren de laatste onderdelen van het recreatiegebied Balij Bieslandse Bos.

Veerdienst Maassluis-Rozenburg blijft in de vaart

vmr

Vervoerder Ottevanger OV Exploitatie heeft de aanbesteding gewonnen van de veerdienst Maassluis-Rozenburg. Het veer blijft daardoor de komende 15 jaar behouden. Daarmee is een bedrag van ruim €10 miljoen gemoeid.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 30 mei 2017

College GS

Onder andere:
- Deskundige inbreng Fietsersbond geborgd
- Start arhi-procedure grenscorrectie gemeenten Nissewaard en Hellevoetsluis

Nieuwe Zijderoute tussen Hebei en Zuid-Holland

jaapsmit_in_china

Commissaris van de Koning Jaap Smit is tot en met 8 juni in China om de langetermijnrelatie te bestendigen en een agenda voor de komende 10 jaar op te zetten. Een van de belangrijkste ingrediënten is de Nieuwe Zijderoute.

Heropening oranjerie Oostergeest in Warmond

Oranjerie Oostergeest

Gedeputeerde Rik Janssen heeft het startsein gegeven voor de feestelijke ingebruikname van de Laan van Oostergeest en de nieuwe oranjerie van Landgoed Oostergeest in Warmond. De herstelde Laan van Oostergeest zorgt ervoor dat de allure van het oude landgoed terug is.

Waddinxveners kiezen 'Schilderij' in tunnel station Waddinxveen Triangel

ruud_kooger_voor_ontwerp_waddinxveen_triangel

Bijna 900 inwoners van Waddinxveen hebben gestemd op 1 van de 3 ontwerpen voor de muurschildering van het nieuwe station Waddinxveen Triangel. Het ontwerp ‘Schilderij’ kreeg de meeste stemmen en wordt in het voorjaar van 2018 gerealiseerd.

Start onderzoek burgerinitiatief Wippolderlaan

beeldkenmerk_n211_wippolderlaan_west_1_1

Het onderzoek naar het alternatieve plan voor de verbreding van de N211-Wippolderlaan is gestart. Dat plan is begin mei ingediend door een groep bewoners van de Zwethzone.

Provincie gaat steviger sturen op beschikbaarheid woningen

Beschikbaarheid woningen

Er is grote behoefte aan betaalbare koop- en huurwoningen in Zuid-Holland, met name in het stedelijk gebied. De provincie zet hiervoor haar bevoegdheden steviger in.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.