Nieuwsbrief 16 maart 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 16 maart 2017

Aanleg RijnlandRoute is officieel van start

Starthandeling RijnlandRoute

Minister Melanie Schultz van Haegen en gedeputeerde Floor Vermeulen hebben in Wassenaar het officiële startsein voor de realisatie van de Rijnlandroute gegeven. Het gaat om de nieuwe weg van Katwijk, via de A44 naar de A4 bij Leiden.

Gezamenlijke duurzame investeringsagenda

Zonnepanelen close-up

Zuid-Holland werkt met andere provincies, gemeenten en waterschappen aan een investeringsagenda 'Naar een duurzaam Nederland.' Zij willen de overgang naar een energieneutraal en klimaatbestendig Nederland versnellen.

17 maart start inspraaktermijn windlocaties regio Rotterdam

windenergie

Op 17 maart 2017 start de inspraaktermijn over 23 windlocaties in de regio Rotterdam. De termijn loopt 6 weken. Tot en met 27 april 2017 is het mogelijk om een zienswijze in te dienen.

Innovatieve ideeën gezocht om het OV te verbeteren

SlimOV

De provincie zoekt innovatieve ideeën voor verbeteringen van het openbaar vervoer. Deelnemers maken kans op €5000,- en een uitnodiging van 1 van de OV-partners om het idee daadwerkelijk te realiseren.

Bijna €10 miljoen subsidie voor innoverende MKB-bedrijven

innovatiesubsidie

De provincie stelt bijna €10 miljoen beschikbaar voor MKB-bedrijven die bijdragen aan het oplossen van vraagstukken, zoals voedselveiligheid. Hiermee stimuleert de provincie innovaties voor nieuwe producten en diensten, die bijdragen aan een betere economie voor de regio.

Openluchtmuseum inspireert Zuid-Holland bij beleefbaar maken geschiedenis

OLM 960 x 320

De directeur van het Openluchtmuseum, Willem Bijleveld, heeft op 14 maart het college van Gedeputeerde Staten bezocht. Tijdens een informele lunch is gesproken over de gezamenlijke ambitie; het beleefbaar maken van de geschiedenis.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 7 maart 2017

Vergaderhamer

Onder andere:
- Strategische agenda voor Nationaal Deltaprogramma
- Jaarplan 2017 Europastrategie
- Rapportage Slim Ruimtegebruik 2016 en 2017

N489 Mijnsheerenland: informatiebijeenkomst 21 maart 2017

wapen zh

De gemeente Binnenmaas houdt op 21 maart 2017 een inloopavond over het te wijzigen bestemmingsplan naar aanleiding van het onderhoud en de verbeteringen van de N489.

Bestuurders bijeen over bestemmingsplan N211 Wippolderlaan

Wippolderlaan

Op 10 maart 2017 was er bestuurlijk overleg over de verbreding van de N211 Wippolderlaan. Conclusie: er zijn aanpassingen mogelijk in het concept-bestemmingsplan voor de verbreding.

Han Weber neemt aanvraag bijzonder landschap Midden-Delfland in ontvangst

Midden-Delfland-bijzonder-prov-landschap

Met het overhandigen van de aanvraag voor de status van bijzonder provinciaal landschap is Midden-Delfland het eerste gebied in Nederland dat opteert voor een dergelijke status.

Klimaateffectatlas Zuid-Holland helpt bestuurders bij ruimtelijke keuzes

screenshot-klimaatatlas

De provincie Zuid-Holland heeft een Klimaateffectatlas. Daarin zijn de effecten van klimaatverandering en bodemdaling in Zuid-Holland zichtbaar gemaakt. Dit helpt overheden en bedrijven in Zuid-Holland bij ruimtelijke beslissingen.

Werkbezoek Adri Bom-Lemstra in Alblasserdam

werkbezoek alblasserdam 1

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra bracht op 10 maart een werkbezoek aan Werelderfgoed Kinderdijk en aan het bedrijventerrein Mercon Kloos in Alblasserdam om met partijen te praten over de ontwikkelingen en ruimtelijke plannen voor het gebied.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.