Innovatieve ideeën gezocht om het OV verder te verbeteren

Gepubliceerd op 9 maart 2017De provincie Zuid-Holland daagt iedereen met een hart voor het Openbaar Vervoer (OV) uit met een originele oplossing te komen waarmee het openbaar vervoer verder verbetert. Deelnemers maken kans op een prijs van € 5000,- en een uitnodiging van één van de OV-partners om het idee daadwerkelijk te realiseren.

Slim OV- Idee competitie

De Provincie Zuid-Holland organiseert samen met Metropoolregio Rotterdam Den Haag en OV-partners Slim OV- Idee. Iedereen die een creatief idee heeft, kan meedoen via slimovidee.nl. Na acceptatie krijgen de deelnemers van de competitie hulp van professionele businesscoaches. Hiervoor is een speciaal online Slim OV-Idee Community platform gebouwd. De uiterste inleverdatum is 1 mei 2017, maar hoe eerder het idee ingediend wordt, hoe langer de coaches kunnen helpen om het idee verder aan te scherpen. Alle ideeën maken kans op adoptie door een OV-bedrijf, de winnaar krijgt daar bovenop een prijs van € 5000,-.

Europees tintje

De ingediende ideeën komen ook terecht in een Europese database, waar ze gebruikt kunnen worden als inspiratiebron voor beter OV in andere Europese steden. Dit jaar werkt Slim OV Idee namelijk samen met CIPTEC (Collective Innovation Public Transport in Europe). Dit is een samenwerkingsproject van Europese OV bedrijven, universiteiten en overheden op zoek naar innovatieve ideeën om het OV in Europese steden te verbeteren. Deelnemers komen met hun idee hierdoor ook in aanmerking voor de Ciptec Publieksprijs!


Volg @zuid_holland op Twitter