Nieuwsbrief 23 maart 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 23 maart 2017

Provincies tegen overname AkzoNobel Nederland

akzo2

De provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland, Overijssel en Groningen zijn bezorgd over een mogelijke overname van AkzoNobel door het Amerikaanse PPG Industries. Het verf- en chemiebedrijf heeft 14 vestigingen in de provincies waar ruim 5.000 mensen werken. Daarnaast investeert Akzo veel in duurzaamheid en onderzoek.

Warmtealliantie Zuid-Holland aan de slag met warmtenet

Warmtealliantie

Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie, Provincie Zuid-Holland, Eneco en Warmtebedrijf Rotterdam gaan samenwerken aan het realiseren van een warmtenet voor Zuid-Holland. Het doel is om gezamenlijk een hoofdinfrastructuur te realiseren die warmte moet gaan transporteren naar onder andere particulieren, tuinders en bedrijven in de provincie.

Zuid-Holland blij met verbetering bereikbaarheid Antwerpen-Rotterdam

haven

De provincie is blij met de doorbraak die in Vlaanderen is bereikt over de verbetering van de bereikbaarheid rond Antwerpen, de Oosterweelverbinding en het Radicaal haventracé.

Schoolkinderen planten 2.800 bomen in het Bentwoud

boom

Schoolkinderen uit Boskoop hebben 2.800 bomen geplant in natuur- en recreatiegebied het Bentwoud. Dit is onderdeel van het programma 'Samen voor Groen' voor een groenere leefomgeving.

5 Elektrische bussen gaan rijden in Dordrecht en Gorinchem

elektrische bus

Voor de levering en inzet van 5 elektrische bussen hebben Arriva en de provincie een uitvoeringsovereenkomst ondertekend.

Opening wandelnetwerk Duin Horst & Weide

wandel

Het wandelnetwerk in Duin Horst en Weide is op 16 maart geopend door gedeputeerde Han Weber. Dit is onderdeel van het wandelroutenetwerk Zuid-Holland.

Nieuws uit GS van 14 maart 2017

Vergaderhamer

Onder andere:
- Elektrische bussen voor Dordrecht en Gorinchem
- Provincie pakt fietsparkeren bij stations aan
- Subsidie voor bedrijfsvervoer sociale werkvoorziening

Reizigers tevreden over openbaar vervoer

Wachtende mensen bij de waterbus

De provincie stijgt naar plaats 3 op de rangordelijst van de OV-klantenbarometer. Dit is het jaarlijkse, landelijk, uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek in het regionaal openbaar vervoer.

Onderzoek: verschuiving van wegtransport naar water en spoor

Lean en Green

Lean & Green Off-Road gaat in Zuid-Holland de mogelijkheden onderzoeken om samen te werken aan meer efficiëntie in de logistiek en een forse reductie van de hoeveelheid uitgestoten CO2. Dat is goed voor slimmere, schonere logistiek en sterkere economie in Zuid-Holland.

Opknapbeurt voor monument het verdwenen dorp Jacobswoude

jacobswoude

Het monument voor het verdwenen dorp Jacobswoude wordt opgeknapt. Zuid-Holland en de gemeente Kaag en Braassem betalen gezamenlijk de kosten. De Stichting tot Behoud van het Cultureel Erfgoed van Jacobswoude heeft aandacht gevraagd voor de slechte staat van het monument.

Werkbezoek GS aan Brussel: 'Zuid-Holland in Transitie'

europese_vlag

Het college van Gedeputeerde Staten heeft op 20 en 21 maart samen met regionale partners een werkbezoek aan Brussel afgelegd.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.