Nieuwsbrief 30 maart 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 30 maart 2017

Warmtealliantie Zuid-Holland aan de slag met warmtenet

warmtenet11

De provincie, Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie, Eneco en Warmtebedrijf Rotterdam gaan samenwerken aan het realiseren van een warmtenet voor Zuid-Holland.

R-net Leiden-Leiderdorp weer een stap dichterbij

Rnet ondertekening

De buslijn Leiden-Leiderdorp wordt eind 2017 een R-net lijn. De provincie en de gemeenten Leiden en Leiderdorp gaven daarvoor het startsein.

'Slim Gemaakt in Zuid-Holland' maakt ondernemers wijzer over Smart Industry

slim-1

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra heeft het boekje ‘Slim gemaakt in Zuid-Holland’ gepresenteerd. Dit moet ondernemers inspireren om aan de slag te gaan met Smart Industry.

Decentrale overheden geven informateur boodschap voor klimaatbeleid

Brief1

IPO, VNG en Unie van Waterschappen hebben de informateur hun gezamenlijke investeringsagenda toegezonden. Hiermee willen zij de overgang naar een klimaatbestendig Nederland versnellen.

Nieuws uit GS van 20 maart 2017

Vergaderhamer

Onder andere:
- CO2-voetafdruk verminderen binnen de organisatie
- Aanpassing aanvaardingsbrief Kantorenvisie Holland Rijnland
- Voorstel borging beleidsinformatie maatschappelijke ontwikkelingen

Jaaroverzicht 2016 CdK staat online

Afbeelding Jaaroverzicht CdK 2016

Het jaaroverzicht 2016 van commissaris van de Koning Jaap Smit staat online. In de zomer van 2016 maakte hij een vaartocht door de provincie in 5 etappes in gezelschap van collega-bestuurders, mensen uit maatschappelijke organisaties en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

PARK presenteert werkprogramma 2017 – 2019

foto werkprogramma

Tijdens een lunchlezing lichtte Harm Veenenbos, provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit (PARK), zijn werkprogramma toe: een pleidooi tot visievorming op de komende transities op het gebied van nieuwe verstedelijking, klimaatadaptatie en energietransitie.

Groene Kruisweg (N218/N493): informatiebijeenkomst werkzaamheden

Groene Kruisweg N218-N493 in Spijkenisse

De provincie houdt op 18 en 20 april informatiebijeenkomsten voor ondernemers en bewoners over de werkzaamheden, definitieve data en omleidingen rond de Groene Kruisweg (N218/N493) tussen juli en oktober 2017.

Beleef de Zandmotor op 2 april 2017

ZandmotorRun

Kom naar de Zandmotor om deel te nemen aan de ZandmotorRun!
Ben je niet zo’n hardloper? Kom dan wandelen op ons mooie provinciale Wandelroutenetwerk Z-H. Hier kun je ook van de Zandmotor genieten en natuurlijk de hardlopers aanmoedigen.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.