Nieuwsbrief 11 mei 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 11 mei 2017

Handelsmissie versterkt band Zuid-Holland en Zuid-Duitsland

handelsmissie duitsland economie

Zo’n 60 Zuid-Hollandse ondernemers, bestuurders en onderzoekers hebben een bezoek gebracht aan Zuid-Duitsland. Het leverde nuttige kennis en contacten op het gebied van Cyber Security en Personalised Medicine.

N460: Proef met FloWithDGlow op fietspad voor veiligheid

fietspad lichtgevend

De provincie is gestart met de lichtproef FloWithDGlow op het fietspad van de N460 tussen Alphen aan den Rijn en Ter Aar. Lichtgevende belijning op fietspaden moet zorgen voor meer veiligheid en oriëntatie in het donker.

Rogier van der Sande voorgedragen als dijkgraaf van Rijnland

rogier_vd_sande

Het algemeen bestuur -de verenigde vergadering- van het hoogheemraadschap van Rijnland heeft gedeputeerde Rogier van der Sande unaniem voorgedragen als nieuwe dijkgraaf.

Voorlopig advies: handhaaf huidige geluidsruimte vliegveld

Rotterdam the hague 960x320

Zuid-Holland, Rotterdam, Schiedam en Lansingerland hebben een voorlopig advies opgesteld over de wens van Rotterdam The Hague Airport om meer vluchten mogelijk te maken.

Bewoners denken mee over aanpak Wippolderlaan-N211

wippolderlaan

De Wippolderlaan wordt verbreed. Mede op basis van de ingediende zienswijzen wordt bekeken waar het ontwerp-bestemmingsplan aangepast en verbeterd kan worden.

38 sollicitanten voor burgemeesterschap Waddinxveen

waddinxveen bord

Voor het burgemeesterschap van Waddinxveen hebben 38 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij de commissaris van de Koning.

Eerste boring naar 4 kilometer diepte

kassen

Het geothermieproject Trias Westland, waarbij 49 (glastuinbouw)bedrijven op 4 kilometer diepte gaan boren naar warmte, is gestart. De provincie draagt hier financieel aan bij.

Onderzoek bereikbaarheid N207

N207 Passage Leimuiden

De provincie en de gemeente Kaag en Braassem onderzoeken met belanghebbenden mogelijke oplossingen voor de verkeersproblematiek bij Leimuiden, oftewel de Passage Leimuiden.

Volledige agenda Gedeputeerde Staten

wapen

Onderaan deze nieuwsbrief vindt u een selectie van de agenda van Gedeputeerde Staten. Hieronder vindt u de volledige agenda.

Nieuws uit GS van 18 april 2017

Vergaderhamer

Onder andere:

- Samen aan de lat voor energietransitie
- Voortgangsrapportage RijnlandRoute: project loopt volgens planning
- Wijziging subsidieregeling molens

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.