Nieuwsbrief 18 mei 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 18 mei 2017

Waalbos geopend: Nieuwe recreatiemogelijkheden voor IJsselmonde

waalbos

IJsselmonde heeft er een natuur- en recreatiegebied bij: Waalbos. Het is 1 van de 7 gebieden die door de landinrichtingscommissie IJsselmonde en financiële steun van Zuid-Holland tot stand zijn gekomen.

Ontwerp muurschildering station Waddinxveen Triangel: heeft u al gestemd?

kunst op wand - GEOMETRIE

Kunstenaar Ruud Kooger heeft 3 ontwerpen van een muurschildering gemaakt voor de fiets- en voetgangerstunnel van station Waddinxveen Triangel. Stem op het mooiste ontwerp!

Op ontdekkingstocht naar het Ontstaan van Holland

Prent Slag bij Vlaardingen 1885-12

In aanwezigheid van gedeputeerde Rik Janssen zijn historici en bestuurders tijdens het symposium 'De Dageraad van Holland' op zoek gegaan naar het ontstaan van het graafschap Holland. Helpt u mee de puzzel te voltooien?

Teun Muller krijgt provinciale onderscheiding Gouden Lis

goudenlis

Teun Muller, vertrekkend voorzitter van Werkgevers Drechtsteden, heeft de Gouden Lis gekregen, de hoogste provinciale onderscheiding. Hij heeft zich belangeloos ingezet voor bedrijfsleven en economie in Drechtsteden en provincie.

Veel interesse voor tender CLINSH schone binnenvaart

clinsh schone binnenvaart

Veel schippers hebben belangstelling voor deelname aan een project voor schonere binnenvaart. Dit project laat het effect zien van emissiereducerende technieken. Inschrijven kan nog tot 29 mei, 12.00 uur.

Zuid-Holland genomineerd voor Green Deal Award 2017

greendeal

Uit 68 Green Deals is Zuid-Holland genomineerd voor de Green Deal Award op het gebied van de verduurzaming van de warmte- en koudevoorziening en de economische ontwikkeling.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 9 mei 2017

hamer

Onder andere:
- Toekomstvisie personenvervoer over water
- Aanbieding jaarverslag 2016 Auditcommissie

Adermolen in Rijpwetering gerestaureerd

adermolen

De Adermolen in Rijpwetering is teruggebracht in oorspronkelijke staat, door onder meer subsidie van de provincie Zuid-Holland.

Nieuwe audiotour langs de Oude Hollandse Waterlinie

OHW Rik Jansen

Met een subsidie van Zuid-Holland is een interactieve audiotour mogelijk gemaakt. Deze gaat door de Oude Hollandse Waterlinie, van Nieuwpoort naar Nieuwkoop. De audiotour kunt u te voet of te fiets beleven.

Bijna 2000 zienswijzen over windlocaties regio Rotterdam

windenergie

De provincie heeft bijna 2000 zienswijzen over de ontwerp-Visie Ruimte en Mobiteit (VRM) en het milieueffectonderzoek ontvangen. Naar verwachting krijgen alle indieners in september bericht.

Koplopers geven kijkje in de keuken van voedseltransitie

voedselfamilie met han

Koplopers in duurzame landbouw en voedselproductie hebben het Voedselvernieuwersfeest in Monster bezocht. Het Voedselinnovatie-netwerk presenteerde de ideeën van de eerste proeftuinen.

Steekproef omwonenden Chemours bevestigt modelberekeningen RIVM

provinciehuis_voorzijde

Het RIVM heeft het steekproef- en verificatie onderzoek onder omwonenden van DuPont/Chemours afgerond. De resultaten van het steekproef- en verificatieonderzoek zijn in lijn met de eerdere risicoschatting van het RIVM uit 2016.

N444: Onderdoorgang bij Nagelbrug officieel geopend

gedeputeerde-floor-vermeulen-en-wethouder-brekelmans-bij-onderdoorgang-bij-kts

De onderdoorgang bij de Nagelbrug en de nieuwbouw van het Teylingen College KTS in Voorhout zijn officieel geopend door gedeputeerde Floor Vermeulen, wethouder Kees van Velzen en schooldirecteur Ton de Groot.

N217 Nieuw-Beijerland: Inloopavond over groot onderhoud

n217-presentatie-inloopavond-8-mei-2017

De provincie houdt op 29 mei een inloopavond over de aanstaande werkzaamheden voor het groot onderhoud aan de N217. Het gaat om het werk aan het weggedeelte tussen Nieuw-Beijerland, Oud-Beijerland en de A29.

Kust, bollen, toerisme en congressen in Noordwijk

commissaris_van_de_koning_bezoekt_noordwijk

"Kust, bollen, toerisme en congressen moeten elkaar versterken. Samenwerking is de sleutel.” Dat zei commissaris van de Koning Jaap Smit tijdens zijn werkbezoek aan Noordwijk.

Provincie draagt bij aan cultureel erfgoed in Rijswijk

Wandeling cultureel erfgoed rijswijk 15 mei -4

De provincie draagt bij aan het zichtbaar en beleefbaar maken van het erfgoed in Rijswijk. Gedeputeerde Rik Janssen heeft het rijke culturele erfgoed van die gemeente bezocht.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.