Nieuwsbrief 24 mei 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 24 mei 2017

Ockenburgh wint prijs Herbestemming rijksmonument

buitenplaats ockenburgh gebouw

Uit 8 genomineerden heeft de historische Buitenplaats Ockenburgh de door de provincie beschikbaar gestelde Stimuleringsprijs herstemming rijksmonument gewonnen. Hiermee worden vervolgstappen gemaakt om dit project te behouden en duurzaam te ontwikkelen.

Fotowedstrijd: 'Maak de mooiste bijenfoto'

fotowedstrijd_groene_cirkel_bijenlandschap

Groene Cirkel Bijenlandschap organiseert ook dit jaar een fotowedstrijd. Tot 15 juni kunt u uw mooiste foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap. Iedereen mag meebepalen welke foto’s voor een prijs in aanmerking komen.

Extra investering circulaire economie

pincet

Gedeputeerde Staten willen €5 miljoen investeren in circulaire economie, bio-economie en energie. Met de investering zet de provincie een programma op dat innovatief bedrijfsleven en wetenschap samenbrengt.

College van GS fietst door het Bentwoud

bentwoud

Het college van GS bracht op 16 mei een werkbezoek aan het Bentwoud. De collegeleden spraken onder meer met de Vrienden van het Bentwoud en het Gebruikersplatform over de verdere ontwikkeling van het gebied.

Greenport 3.0: samen sterk voor de tuinbouw van morgen

ondertekening Greenport 3.0

Partijen betrokken bij de doorontwikkeling van de Greenports hebben in Boskoop met het Rijk een intentieverklaring ondertekend om de toppositie van de tuinbouw verder te versterken.

"Minimaal €1 miljard extra nodig voor bereikbaarheid Rotterdam"

regio_rotterdam

Gedeputeerde Floor Vermeulen heeft het kabinet opgeroepen fors te investeren in de bereikbaarheid van de Rotterdamse regio. Dat deed hij tijdens een bijeenkomst van het R10-werkgeversnetwerk over slimme mobiliteit.

Fietspad rond Barendrecht wordt snelfietsroute

snelfietsroute (1)

Het fietspad tussen Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk wordt aantrekkelijker voor forenzen. De route wordt onder meer verbreed, verkeerslichten worden fietsvriendelijker en de verlichting wordt aangepakt.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 16 mei 2017

GS vergadering

Onder andere:
- Handen ineen voor hoogwaardig openbaar vervoer
- Verklaring Impuls Agenda Greenport 3.0
- Subsidieregeling Asbest eraf? Zon er op! 2017

Gemeten PFOA-gehalten in grond ruim onder nieuwe risicogrenswaarden

chemours

Het RIVM heeft in opdracht van de gemeente Dordrecht op basis van de nieuwste inzichten risicogrenswaarden voor perfluoroctaanzuur (PFOA) in grond en grondwater afgeleid.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.