Nieuwsbrief 4 mei 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 4 mei 2017

Duurzaam Sliedrecht: stapje dichterbij

Ondertekening warmtenet Sliedrecht

Zuid-Holland, Sliedrecht, de Drechtsteden, woningcorporatie Tablis Wonen en HVC gaan de mogelijkheden voor een duurzaam warmtenet verkennen.

Kom naar het Voedselfamiliefeest bij Koppert Cress

koeien in wei voor oude boerderij

De provincie steunt innovatieve agrariërs, tuinders, ondernemers en kennisinstellingen, voor het produceren van duurzaam voedsel. Op 11 mei geven deze 'Voedselfamilies' een kijkje in de keuken.

Agrarische ondernemers gezocht voor experiment

zegenpolder

In de Zegenpolder bij Rhoon start een experiment met het realiseren van  hoogwaardige akkernatuur. Agrarische ondernemers kunnen zich tot en met 23 juni 2017 12.00 uur inschrijven voor de verpachting.

Provincie zoekt beheer voor vier natuurgebieden

Crezeepolder

De provincie begint op 23 juni met de inschrijving voor de verkoop van 170 hectare natuurgebied. Met de verkoop regelt de provincie ook het duurzaam beheer van deze gebieden binnen het Natuurnetwerk Nederland.

Landbouwgrond pachten voor 2018? Meld u aan

pacht landbouwgronden

Zuid-Holland heeft een groot aantal agrarische percelen in eigendom, die jaarlijks worden verpacht. Voor het pachtjaar 2018 kunnen agrariërs zich aanmelden tot en met 1 juli 2017, via een belangstellingsformulier.

Han Weber: overheid nodig voor groei warmtenetten

Nationaal Warmtenet Trendrapport

Het eerste Nationaal Warmtenet Trendrapport 2017 is op 19 april overhandigd aan Ed Nijpels, voorzitter van de SER Borgingscommissie Energieakkoord. Conclusie: de overheid is nodig voor de groei van warmtenetten.

Volledige agenda Gedeputeerde Staten

vergaderhamer

Onderaan deze nieuwsbrief vindt u een selectie van de agenda van Gedeputeerde Staten. Hieronder vindt u de volledige agenda.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.