Nieuwsbrief 30 november 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 30 november 2017

De provincie Zuid-Holland werkt aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een gevarieerd landschap en goede verbindingen. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Slim ruimtegebruik: Nieuwe impuls voor bedrijventerrein Goudse Poort

goudse poort

Vastgoedeigenaren, ondernemers, de provincie Zuid-Holland en de gemeente zetten samen de schouders onder het Goudse bedrijventerrein Goudse Poort. Doel is het verminderen van leegstand en versterken van de vitaliteit van het terrein.

Zuid-Holland eerste provincie met 5 bijvriendelijke gemeenten

Harry Visseren bij

Leiderdorp, Leiden, Zoetermeer, Zoeterwoude en Alphen aan den Rijn hebben als eerste 5 gemeenten de eretitel bijvriendelijke gemeente ontvangen. Deze gemeenten werken aan bijvriendelijk beheer onder de noemer 'Groene Cirkel Bijenlandschap'.

Economic Board Zuid-Holland verenigt krachten in Brussel

Smart industry

De Economic Board Zuid-Holland neemt deel aan de European Innovation Summit. Leidende thema’s van het bezoek zijn: feeding & greening megacities, life sciences & health en Smart industry.

Zuid-Holland zet subsidie online op de kaart

subsidie op kaart

De provincie stelt informatie over subsidies op een nieuwe manier beschikbaar op de website. Nu is in kaart gebracht waar de verschillende innovatiesubsidies in Zuid-Holland terechtkomen.

SMITZH: Nieuw loket voor Smart Industry

Smart-Industry

Zuid-Hollandse ondernemers met vragen over automatisering en digitalisering kunnen vanaf nu terecht bij SMITZH (Smart Manufacturing: Industriële Toepassing in Zuid-Holland). De provincie is 1 van de initiatiefnemers.

Kastelen, buitenplaatsen en landgoederen: een beleving op zich

Rik-Janssen-speech

Hoe beleven wij in Nederland kastelen, buitenplaatsen en landgoederen? Dat is het thema van het dit jaar op 29 november 2017 gehouden landelijk symposium 'Kasteel- en buitenplaatsmusea: wat valt er te beleven?'

Nieuws uit GS van 21 november 2017

College Gedeputeerde Staten Zuid-Holland

Onder andere:

- Intentieovereenkomst Nieuwe Toekomst Goudse Poort

- Regionale bereikbaarheid Katwijk, voortgang N206 / Tjalmaweg en voortgang HOV in relatie tot herontwikkeling Valkenburg

Wonen in de natuur bij Middelharnis

Sfeerbeeld wonen in Eerste Bekading

Voor iedereen die duurzaam wil wonen midden in het groen: de provincie en partners werken bij Middelharnis aan het Haringvliet aan een gebied van ruim 27 hectare met ruimte voor wonen, recreëren, landbouw en duurzame energie. De verkoopprocedure is gestart; geïnteresseerde kopers kunnen zich aanmelden.

Randstad, Brainport Eindhoven en Rijk werken samen aan concurrentiekracht

Randstad, Brainport Eindhoven en Rijk

Bestuurders van de noordelijke en zuidelijke Randstad, Brainport Eindhoven en het Rijk trekken samen op, om beter te kunnen concurreren met metropolen als Parijs en Londen.

Terugblik conferentie landschapstafels: denk groots; begin dichtbij

conferentie groen workshop

Het recept voor een toekomstbestendig landschap? Denk groots; begin dichtbij. Dat stelde Ignace Schops tijdens de conferentie landschapstafels 2017.

Provincie gaat door met financiering succesvolle bus Dordrecht-Krabbepolder

buspassagier

Als alternatief voor de auto heeft tussen Dordrecht Centraal en bedrijventerrein Krabbepolder het afgelopen jaar als pilot een bus gereden. Forenzen hebben de bus weten te vinden. Reden voor de provincie Zuid-Holland om de pilot ook in 2018 grotendeels te financieren.

Haagse Hogeschool/URBINN winnaar MobiliteitsAward 2017

Haagse Hogeschool winnaar MobiliteitsAward 02

De netwerkorganisatie ontving de prijs voor het bereikbaarder maken van de regio door efficiënter gebruik van wegen, het OV en het fietsnetwerk in combinatie met het verbeteren van de voorzieningen en het inzetten van slimme beleids- en gedragsmaatregelen.

Provincie Zuid-Holland sluit zich aan bij ‘Camera in Beeld’

HR-PZH-N-wegen-3

De provincie Zuid-Holland heeft meer dan 200 camera’s langs provinciale wegen en vaarwegen in de provincie aangemeld voor het project ‘Camera in Beeld’

10 Zuid-Hollandse sportclubs in De Groene Club

De groene club

Op de KNVB campus in Zeist zijn 6 voetbal-, 2 tennis- en 2 hockeyclubs uit Zuid-Holland geselecteerd voor De Groene Club.

Charlie Aptroot stopt als waarnemend burgemeester in Wassenaar

Charlie-Aptroot

Burgemeester Aptroot heeft aan commissaris van de Koning Jaap Smit te kennen gegeven begin volgend jaar het ambt van waarnemend burgemeester in Wassenaar te willen neerleggen. De commissaris zal de Wassenaarse gemeenteraad uitnodigen voor een vervolggesprek.

Makkelijke overstap van auto op trein in Sassenheim

Station Sassenheim

Treinstation Sassenheim heeft sinds 22 november een parkeervoorziening voor ruim 500 auto’s. Daarmee is de parkeercapaciteit van het station aan de A44 verdubbeld. Het Rijk, de provincie en de gemeente Teylingen financierden de voorziening gezamenlijk.

Contant betalen in bus straks niet meer mogelijk

n467-bus_en_kunstwerk

Om de veiligheid van reizigers en buschauffeurs te vergroten stopt contant betalen in de bus vanaf januari 2018. De provincie stelt als voorwaarde dat reizigers voldoende alternatieven krijgen om voor hun reis te betalen.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.