Nieuwsbrief 5 oktober 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 5 oktober 2017

Commissaris van de Koning wil meer ruimte voor Space

Statenontmoeting CdK

Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, wil samen met partners het ruimtevaartcluster in de provincie vergroten en daarmee ook de fysieke uitbreiding van het cluster mogelijk maken.

35 partijen ondertekenen Energieakkoord Greenport

greenport

Het Energieakkoord gaat over de ambities van de Greenport om in 2030 haar doelen te behalen op het gebied van uitstoot van schadelijke stoffen (CO2-Stikstof), verduurzaming en energieverbruik.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 26 september 2017

College Gedeputeerde Staten Zuid-Holland

Onder andere:

- Vaststellen definitief Beheerplan Natura 2000 Meijendel en Berkheide

- Energieakkoord Greenport Westland-Oostland

Jaap Smit bezoekt Hardinxveld-Giessendam

Jaap Smit in HG

Ondernemersgeest, arbeidsethos, gemeenschapszin en zorg voor elkaar. Op deze pijlers is Hardinxveld-Giessendam gebouwd. Commissaris van de Koning Jaap Smit ervaarde 28 september tijdens zijn ambtsbezoek de kracht van dit fundament van de gemeente.

Eerste Zuid-Hollands regionaal energieakkoord getekend tijdens Holland Rijnland congres

energietransitie

Het Regionaal Energieakkoord is ondertekend door 18 deelnemende partijen. Zij onderschrijven daarmee de ambitie om in 2050 een energieneutrale regio te zijn en bij te dragen aan de nationale en internationale klimaat- en energiedoelstellingen.

LUMC en provincie willen Leiden als Europees centrum regeneratieve geneeskunde

Toronto medisch

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) ambieert het Europese centrum te worden voor geneeskunde dat zich bezighoudt met herstel van weefsels en organen. Dit biedt kansen voor patiënten, maar ook voor de regionale economie.

€460.000 voor leren over Duurzame Landbouw

duurzame landbouw

Partijen die zich in Zuid-Holland inzetten voor het leren over Duurzame Landbouw kunnen tot en met 29 november 2017 subsidie aanvragen.

Samenwerken aan innovatieve oplossingen watervraagstukken

samenwerken-aan-innovatieve-oplossingen-watervraagstukken

Gedeputeerde Rik Janssen heeft op 27 en 28 september deelgenomen aan de conferentie van het European Innovation Partnership on Water in Porto.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.